Türkiye’deki tüm okul kantinlerini ilgilendiren yeni yönetmelik görüşmeleri Ankara’da başladı. Yeni yönetmelik ile okul aile birliklerinin kantin işletmeciliği yapmasının önüne geçilecek. Yeni yönetmelikten beklentilerini ve okul kantinlerinde daha kaliteli hizmet sunulması için yapılması gerekenleri Gaziantep Kantinciler Odası Başkanı Şıho Kelleci Denge Gazetesi’ne değerlendirdi.
OKUL AİLE BİRLİKLERİ KANTİN İŞLETEMEYECEK
Okul kantinlerinin okul aile birlikleri tarafından çalıştırılmasının önüne geçmek için Ankara’da yeni yönetmeliğin hazırlanma aşamasında olduğunu söyleyerek kantinler için önemli sorunların çözüme kavuşturulacağını açıklayan Gaziantep Kantinciler Odası Başkanı Şıho Kelleci, “Ankara’da kantinciler için yeni bir yönetmelik hazırlanıyor. Bir buçuk yıldan beri devam eden yönetmelik hayata geçiriliyor. Geçmişte yaşadığımız çok ciddi problemler vardı. Okul aile birliklerine kantinler öncelikle işlettirilebilir sonra işletmeci bulunamadığı durumda okul aile birliği kantini işletebilir sorununun önüne geçiliyor. Art niyetli bazı okul aile birlikleri kantinleri kendileri işletmek istiyor. Buradaki sıkıntı şu okul aile birlikleri kantinlerin taban fiyatını yüksek çıkartıyorlar alıcı esnaf bulunamadığı için kantinleri kendileri çalıştırıyor” dedi.
ÇOCUKLARA DAHA KALİTELİ HİZMET SUNULACAK
Yeni çıkarılacak olan yönetmelik ile okullarda çocuklara daha sağlıklı ve hijyenik hizmet sunulabileceğini vurgulayan Kelleci, “Okul aile birlikleri kantin çalıştıramaz. Bu yasal değil. Neden? Çünkü bizden dört yıllık çırak okullarından belge talep ediliyor. Bizler bu işin eğitimini alıyoruz. Dışarıdan her ne kadar kolay görünse de işimiz gerçekten çok zor ve sorumluluk gerektiriyor. Sonuç olarak çocuklara hitap ediyoruz. Herkes çocukların sağlığını göz ardı edip kantin çalıştıramaz. Yeni çıkan yönetmelik ile bu sorunun önüne geçecek. Hükümetimiz birçok sorunlarımıza çare buldu. Hükümetimiz şu anda her şeye hakim. Çocuklarımıza daha sağlıklı, daha hijyen hizmet verebilmemiz adına bu yönetmeliğin gözden geçirilmesi gerekiyordu. Muhatap olarak bizlerle de istişare edilmesi gerekiyor. Yeni yönetmelikten beklentilerimiz çok yüksek” diye konuştu.
YÖNETMELİK İÇİN DESTEK BEKLİYORUZ
Okul kantinlerinde yeni çıkarılacak olan yönetmelik için Gaziantepli milletvekillerinden destek beklediklerini belirten Kelleci, “Gaziantep milletvekillerimizden de isteğimiz bu yönetmelik değişiminde oda başkanları ve meslek temsilcileri olarak bizlerle kurumların görüştürülerek yeni yönetmeliğin hazırlanmasıdır. Geleceğimiz olan çocuklarımız için vekillerimizden yeni yönetmelik için destek bekliyoruz” ifadelerinde bulundu. AHMET ATMACA