GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, Türkiye’nin en büyük bütçeli biyolojik atık su arıtma tesis Projesi’nde GASKİ’nin sona geldiğini söylerken, yine Gaziantep’in sabırsızlıkla beklediği Düzbağ içme suyunun şehir hattına bağlanması için gün belirlenmeye çalışıldığını açıkladı. Sönmezler, yapımı tamamlanan projeler için Japonya’dan bugün heyet geleceğini de sözlerine ekledi. 

JAPON HEYET GAZİANTEP’TE İNCELEMELERDE BULUNAC AK

JİCA kredileri kapsamında yapımı devam eden projelerin incelenmesi için bugün Japonya’dan heyet gelip denetimlerde bulunacağını belirten Sönmezler, “JİCA kredili projelerin altyapıları hızlı bir şekilde devam ediyor. Özellikle İbrahimli2 bölgesinde, Kuzey Şehir’de, Beyler Beyi Beykent’te içme, kanalizasyon ve yağmur suyu projelerimiz yoğun bir şekilde devam ediyor. Türkiye’nin en büyük ileri biyolojik atık su arıtma tesisimizin yapımı devam ediyor ve proje tamamlanma aşamasında. Bu tesisleri incelemek üzere bugün şehrimize Japonya’dan heyet gelecek. İncelemenin amacı alınan krediler karşılığında birlikte yapılan işlerden denek almak, görsel almak ve kontrol sağlamaktır” diye konuştu.

35 MİLYON LİRALIK BÜTÇENİN YARISI KULLANILDI

Türkiye’nin en büyük bütçeli JİCA kredilerinin Gaziantep’e verildiğini söyleyerek alınan uzun vadeli  düşük kredilerin yarısının kullanıldığını söyleyerek geriye kalan bütçe ile önemli projelere imza atılabileceğini açıklayan Sönmezler, “Türkiye’deki en büyük bütçeli projeyi JİCA Gaziantep’e verdi. Verilen proje kredilerinin toplam değeri 535 milyon lira. Şu ana kadar Gaziantep kredilerin yalnızca yarısını harcayabildi. Geriye kalan kredilerle Gaziantep’te çok önemli projelere daha imza atılacak. JİCA projeleri şehrimizde imza atılacak projelerin can damarı diyebiliriz” ifadelerinde bulundu.

DÜZBAĞ PROJESİ TAMAM SULAR ŞEHİR HATLARINA VERİLECEK

Düzbağ içme suyu projesinin tamamlandığını söyleyerek suyun şehre verilmesi için tarih belirlemeye çalıştıklarını söyleyen Sönmezler, “Düzbağ Baraj projesi tamamen bitti. Şu anda su hatlarının Düzbağ’a bağlanması için bir kesinti tarihi belirlememiz gerekiyor. Bunun için de DSİ ile şu günlerde tarih belirlemeye çalışıyoruz. Şehrimizde hatların bağlanması hususuyla yaklaşık 36 saate kadar su kesintisi yaşanabilecek. Kesinti tüm kenti kapsamayacak. Özellikle Kartalkaya Barajından beslenen bölgelerimizde kesinti yaşanacak. Yine bu kesintiler olmadan önce tüm şehrimize önceden bilgilendirme yapılarak tedbirlerin alınması sağlanacak. Gaziantep’in uzun zamandır beklediği memba kalitesindeki Düzbağ suyuna kavuşmasına ramak kaldı diyebiliriz” dedi. (AHMET ATMACA)