GAZETEMİZE DEĞERLENDİRDİLER

Otellerin en büyük beklentisi ise Mayıs ayında Gaziantep’te gerçekleştirilecek olan Uluslararası halı fuarının müşteri yoğunluğu olacak. Gaziantep’in önde gelen otelleri turizm sektörünün dünü ve bugününü gazetemize değerlendirdi.

BÜYÜKŞEHİR GAZİANTEP’TE TURİZMİ CANLANDIRIYOR

Kültür ve turizm şehri Gaziantep’te işletme belgesi bulunan toplamda 43 otel yer alıyor. Bu otellerin toplam yatak kapasitesi ise 6 bin 30. Geçtiğimiz yıl yatak kapasitelerinin yüzde 30 aşağısında çalışan oteller, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Şimdi Gaziantep’e Gitme Zamanı’ Projesi ile 2017 yılının ilk üç ayına yüzde 30 müşteri yoğunluğunu arttırarak giriş yaptı.

ALTAN: OTELLER 2016’DA UMDUĞUNU BULAMADI

2016 yılında Gaziantep’te önyargılı yaklaşan kesimden dolayı şehre yapılacak birçok ziyaretin iptal edildiğini ve durumdan dolayı otellerin zor duruma düştüğünü hatırlatan Teymur Continental Otel Ön Büro Şefi Mehmet Altan, “Geçtiğimiz yıllarda oteller gerçekten zorlandılar, istedikleri doluluk oranlarına ulaşamadılar. Geçtiğimiz yılda istenilen bu başarının yakalanamamasında en büyük etken herkesin bildiği gibi şehirde yaşanan karışıklıklar etkili oldu. Bu olaylar sonucunda şehre önyargılı yaklaşan kesim şehri bilmediği için ziyaretlerini iptal ettiler” dedi.

HALI FUARI SEKTÖRÜ CANLANDIRACAK

Mayıs ayında dünya genelinden katılım sağlanılacak olan uluslararası halı fuarı ile otellerin çok daha umutlu olduğunu söyleyen Altan, “Referandum gerçekleştirildi. Artık daha istikrarlı bir ortam oluştu. Bu durum da öncelikle kendisini turizm sektöründe gösterecektir. Mayıs ayında dünya geneli bir halı fuarına ev sahipliği yapacağız. Bu fuarlar dolayısı ile de çok umutluyuz. Gaziantep otelleri tekrardan eski günlerdeki doluluk oranlarına kavuşacaktır diye düşünüyoruz” diye konuştu.

GEÇTİĞİMİZ YIL GAZİANTEP ACENTELERİN LİSTESİNE DAHİ ALINMAMIŞTI

Geçtiğimiz yıl Gaziantep’in turlar için acentelerin listesine dahi alınmadığını ancak bu yıl ilk üç ayda önemli acentelerin ilk sıralamalarında Gaziantep’in yer aldığını vurgulayan Altan, “Geçen yıl genel itibari ile otellerde genel olarak yüzde 65 civarında bir doluluk oranı vardı şehir genelinde. Bu yıl son üç ayı baz alacak olursak turizm faaliyetleri geçtiğimiz yılın ilk üç ayına göre çok daha iyi. Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’in Şimdi Gaziantep’e Gitme Zamanı Projesi ile büyük bir hareketlilik yaşandı. Artık gerek yurtiçinden gerek yurtdışından şehrimizi gezip görmek için gelen turistlerimiz var. Özellikle mayıs ayından sonra Gaziantep turizm oranında gayet rahatlayacaktır. Acenteler geçtiğimiz yıl şehrimizde tur dahi düzenleyemedi. Listeye bile alınmadı Gaziantep. Bu yıl önemli çalışmalar ve tanıtımlar yapılması sonucu Gaziantep, çoğu acentede ön sıralara yazılmaya başladı. Gaziantep’te otellerin doluluk oranlarında en önemli etkenlerden birisi de sanayi kenti olunmasından dolayı iş ziyaretlerinin yapılıyor olmasından kaynaklanıyor” açıklamalarında bulundu. 

YAĞAR: TURİZM 2017 YILININ İLK ÜÇ AYINDA YÜZDE 30 ARTTI

2017 yılının ilk üç ayında turizme bağlı olarak otellerde yüzde 30 oranında yoğunluk yaşandığını söyleyerek 2017 yılının turizm açısından verimli bir yıl olacağına işaret eden Dedeman Park Otel Ön Büro Şefi Süleyman Yağar, “2016 yılı yaşanan terör olaylarından dolayı hiç iyi geçmedi. Ama turizm sektörü Gaziantep’te geçtiğimiz yıl kötü olmasına karşın 2017 yılına iyi başladık. Bu yılın ilk üç ayına baktığımızda geçtiğimiz yıla oranla yüzde 30 turist sayısının ve otellerdeki doluluk oranlarının arttığını görüyoruz. Referandumun da gerçeklemesinden sonra turizm daha da gelişecek diye umutluyuz. Bu oran kendisini otellerdeki doluluk oranlarında da gösterecektir. Şu anda doluluk oranımız yaklaşık olarak yüzde 65 ile yüzde 70 arasında” ifadelerine yer verdi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TURİZME DESTEK ÇIKTI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘Şimdi Gaziantep’e Gitme Zamanı’ Projesi ile turizmin hareketlendiğini belirten Yağar, “2016 yılında otellerin doluluk oranları yüzde 30 civarında düşüş göstermişti. Büyükşehir Belediyesi bu noktada önemli çalışmalar yaptı. Özellikle “Şimdi Gaziantep’e Gitme Zamanı” Projesi ile turizm biraz daha hareketlendi. Diğer illerdeki ya da dünya genelindeki o kötü imaj bir nebze de olsa düzeltildi. 2016 yılında kültür turları hiç düzenlenmedi. Gaziantep saf dışı kalmıştı. Ama bu yılın ilk üç ayında turlarda da önemli bir hareketlenme yaşandı. En büyük yoğunluğu eylül ayında bekliyoruz. 2017 yılından turizm açısından umutluyuz” dedi. (AHMET ATMACA)