DOLULUK ORANLARIMIZ YÜZDE YÜZ

Tatil süresinin uzatılması dolayısıyla Gaziantep Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde yoğunluk yaşandığına dikkat çeken Konukoğlu, “Bayram süresinin uzatılması dolayısıyla çoğu insan şehir dışına çıkmak durumunda kaldığı için otogarımızda da önemli bir yoğunluk yaşanıyor. Şu anda otogarda firmaların doluluk oranları yüzde yüz. Bu kapsamda seferler ful olarak dolduğu için birçok firmada ek seferlere de çıkılmıştır. Önemli olan vatandaşımızın gideceği yere ulaştırılmasıdır. Bu kapsamda firmalarımız da ek seferlerini oluşturarak yolcu yoğunluğu için hazırlıklarını yaptı. Asıl yoğunluğumuz Cuma günü mesai bitimi ile başlayacak. Yolcu yoğunluğunun en çok olduğu gün ise cumartesi günü olacaktır” ifadelerinde bulundu.

EN FAZLA YOĞUNLUK TATİL BÖLGELERİNE

En çok yoğunluğun Ankara, İzmir, İstanbul ve özellikle de tatil bölgelerine olduğunu vurgulayan Konukoğlu, “Şu anda genel olarak Gaziantep gidişlerinde bir sorun yok ancak Gaziantep’e dönüşlerde yer sorunu yaşanabiliyor. Tatil olduğu için Ankara, İzmir, İstanbul ve özellikle de batı bölgelerimize önemli bir yoğunluk var” diye konuştu.

HIZ LİMİTLERİ DÜŞÜRÜLDÜ

Yeni çıkan kanun kapsamında hız limitlerinin düşürüldüğünü ve böylelikle olası kazaların da önüne geçilmeye çalışıldığını aktaran Konukoğlu, “Bayramda yolcu otobüsleri için birçok önlem alındı. Hız limitleri yeni çıkan kanun hükmüne göre kullanılıyor. Bu kapsamda İstanbul ve Ankara seferlerinde araçların şehirlere ulaşma süreçleri yaklaşık olarak 2 ila 2 buçuk saat arasında daha fazla sürecek. Vatandaşımız için de firmalarımız için de bu uygulama önemlidir” açıklamalarında bulundu.

VATANDAŞ FIRSATÇILARA İZİN VERMESİN

Bayram üzeri olması dolayısıyla bilet fiyatlarını yükseltmek isteyen firmalara fırsat verilmemesi gerektiğini söyleyerek bu durumlarla karşılaşan vatandaşların hakkını araması gerektiğini dile getiren Konukoğlu, “Antep firması olarak bazı duyumlar alıyoruz. İstanbul’dan gelen firmalar yolcu taşıma fiyatlarını yükseltiyormuş. Bu aykırı bir durumdur. Yükselten firmalar varsa vatandaşımızın hakkını araması gerekli. Taşıma bedelleri için kanunen belirlenmiş fiyatlar vardır. Bu fiyatların üzerine çıkılamaz. Otogar Dernek Başkanı olarak böyle bir sisteme izin veremeyiz” ifadelerine yer verdi.

OTOGAR X-RAY SİSTEMİ İLE DENETLENECEK

Otogarda güvenlik önlemlerinin arttırıldığını ve bayram sonrasında otogar girişlerinin X-Ray cihazlarıyla denetleneceğini söyleyen Konukoğlu, “Otogar güvenliği için de güvenlik önlemlerimizi arttırdık. Gerek polis ekiplerimizle gerek zabıta ekiplerimizle gerekse özel güvenlik ekiplerimizle güvenlikte daha hassas davranacağız. Güvenlik konusunda otogarımıza daha önemli bir uygulama getireceğiz. X-Ray cihazları konusunda bayram sonrasında bir çalışma yapmayı planlıyoruz. Giriş çıkış kapıları ve X-Ray cihazlarının gerekliliğini gerek emniyet müdürlüğümüz ile gerekse Valiliğimizle bu konuyu görüştük. Otogarımız en kısa sürede X-Ray sistemi ile güvenlik önlemlerini arttıracak” dedi. (AHMET ATMACA)