Karataş Bir Dünya AVM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İslam Özaltın:
Sektörün KDV ve ÖTV
desteğine ihtiyacı var
Binlerce ürün yelpazesi ve düşük fiyatlarla alışverişin adresi olan Karataş Bir Dünya AVM vatandaşın ilgi odağı olmaya devam ediyor. Alternatif kampanyalarla vatandaşa hizmet vermeye devam edeceklerini söyleyen Bir Dünya AVM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İslam Özaltın, “Sektörün devlet eliyle yeniden KDV ve ÖTV indirimlerine ihtiyacı var. Altınoğlu Group olarak 2019 yılı hedefimiz Gaziantep’te 9 olan mağaza sayımızı çevre il ve ilçelerle birlikte 14’e çıkartmaktır” dedi.
SEKTÖRÜN KDV VE ÖTV DESTEĞİNE İHTİYACI VAR
Sektörün yeniden devlet eliyle KDV ve ÖTV desteklerine ihtiyaç duyduğunu söyleyen Özaltın, “ÖTV ve KDV indirimi sektörümüzü çok güzel hareketlendirmiş. İnsanlar alışveriş yapmak için cesaretlenmişti. Ama şu anda yılbaşında yaşanan fiyat değişimi konusunda müşterilerin ihtiyaçlarını ertelediklerini düşünüyorum. Devletimizin KDV ve ÖTV kampanyasının yeniden çıkarılması gerekiyor. Sektörün şu piyasada buna çok ihtiyacı var. Ürünlere gelen yüzde 15’lik zammın yanı sıra personel maaşına gelen zamlar ve kiralık işyerlerinde çalışan esnaf için kira bedellerinin artışı esnafı ciddi manada zorlu bir sürece sokmuş durumda” açıklamalarına yer verdi.
SEKTÖRÜN HEDEFİ KÜÇÜLDÜ
Sektörün yeni yılda içinde bulunduğu durumu değerlendiren Altınoğlu, “Devletin vatandaşı ve esnafı için vermiş olduğu KDV ve ÖTV indirimi geçtiğimiz yıl eylül ayında son buldu. Süreç bitmesine rağmen biz elimizdeki stokları eritmek için ekim ve kasım aylarında da yine bu indirimi sürdürdük. Aralık 31’den sonra dövizde de çok büyük dalgalanmalar olmamasına rağmen ürünün ham maddesinde artışlara sebep oldu. ÖTV indiriminden sonra ürünlerde yüzde 15’lik bir fiyat artışı yaşandı. Mağazalar ocak ayı hedeflerinden yaklaşık yüzde 40-50 oranında düşmüş halde. Bunun sebebini ise sınırımızda yaşanan savaş ortamına ikincisi ise fiyat istikrarsızlığına bağlıyoruz” dedi.
MÜŞTERİYE 20 AY ELDEN TAKSİT İMKANI SUNDUK
Vatandaşa alışveriş kolaylığı sağlamak için KDV ve ÖTV indirimlerinin yanı sıra 20 aya kadar taksit imkanı sunularak müşteriye destek çıkıldığını vurgulayan Özaltın, “KDV ve ÖTV indirimlerinin devamında Altınoğlu Mağazaları olarak alışveriş mağazalarımızda müşterilerimize daha düşük taksit sekmentleriyle daha fazla taksit sayısı açtık. 20 aya kadar elden taksit imkanı sunduk vatandaşlarımıza. Taksitlendirmede de kesinlikle faiz uygulamasına gitmedik. Bunun sebebi de sektörün canlılığını sağlamaktı. Aileler düğün için bu kampanya ile düğün paketlerine yoğun ilgi göstermeye başladı” şeklinde konuştu.
MAĞAZA SAYIMIZI 14’E YÜKSELTECEĞİZ
Altınoğlu Group olarak şubeleşmede önemli bir atak yapacaklarını söyleyerek 2019 yılı sonunda 9 olan şube sayısının 14’e çıkarılacağını aktaran Özaltın, “2018 ve 2019 yılı için mağazalarımızın büyütülmesi için projelerimiz var. Yöneticilerimizle görüştük ve çevre iller ve ilçelere toplamda 5 mağaza açacağız. Bir dünya AVM olarak büyümeye devam edeceğiz. Zincirimizin halkaları her geçen gün artarak büyüyor. Geçtiğimiz yıl Binevler Samsung bayimizin açılması ile sekiz olan şube sayımızı dokuza yükselttik. 2018-2019 yatırım programlarımızla birlikte dokuz olan mağaza sayımızı da 14’e yükselteceğiz” ifadelerine yer verdi.
ALTERNETİF KAMPANYALARA DEVAM EDECEĞİZ
Hem Bir Dünya AVM olarak hem de Altınoğlu Mağazaları olarak alternatif kampanyalar yapmaya devam edeceklerini söyleyen Özaltın, “Özel kampanyalar yapmaya devam edeceğiz. Kampanyalarımızı yaparken de devletimizden destek bekliyoruz. özellikle KDV ve ÖTV alanında. İşlerin canlanması için buna ihtiyacımız var. Şirketimiz bugün en az 100 kişiyi istihdam ediyor. Her kişinin ailesiyle üç kişi olduğunu düşünürsek 300 kişi bu müesseseden ekmek yiyor. Böyle müesseselerin çoğalması gerekiyor. İvedi bir şekilde destek bekliyoruz” dedi. (AHMET ATMACA)