Doların etkisi ile zirveyi gören altın fiyatları şu günlerde hükümetin müdahalesi ile yavaşlatıldı. Uzunca bir süredir fiyatlar dolayısı ile satış yapamayan sarraflar tekrardan hareketlendi. Vatandaşları yaklaşan 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısı ile teknoloji yerine altına yatırım yapmak için uyarıda bulunan Gaziantep Kuyumcular Odası Başkanı Sedat Özdinç, “4 bin liralık telefon kaybettirir 4 bin liralık altın ise kazandırır” dedi.

ALTIN KAZANDIRIR

Kazançlı çıkmak için altına yatırım yapılması yönünde açıklamalarda bulunan Özdinç, “Doların düşmesi ile altın fiyatlarında da önemli bir düşme yaşandı. Dolar geçtiğimiz günlerde aşırı yükselmişti. Hükümetin istikrar demesi ile birlikte dolara çeki düzen verildi. Bu durum da altına fiyat düşmesi olarak yansıdı. Avrupa’da altın onsu da düşürüldü.  Dolar alınmasının bırakılması ile dolar fiyatları düşmeye başladı. Kademeli bir düşüş sağlandı” dedi.

SATIŞLAR YENİDEN CANLANDI

Altın fiyatlarında düşüş sağlaması ile satışlarda da tekrardan yükselişe geçildiğini aktaran Özdinç, “Altın fiyatlarındaki yükselme esnafın işini de olumsuz etkilemişti. Fiyatların yükselmesinden dolayı günlerdir sarraflar altın satamıyordu. Şu günlerde altına bir istikrar sağlandı ve bir iki günden bu yana altın satışlarında önemli bir artış sağlandı. Şu anda altının gram fiyatı 145 lira. Çeyrek altın 245 liradan, yarım altın 490 liradan, tam altın ise 980 liradan müşterilere ulaştırılıyor” açıklamalarında bulundu.

14 ŞUBATTA TEKNOLOJİYE DEĞİL ALTINA YATIRIM YAPIN

Yaklaşan 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısı ile vatandaşlara önemli uyarılarda bulunan Özdinç, “Temennimiz 14 Şubat Sevgililer Günü yaklaşıyor. Altına yatırım yapılması yönünde her zaman açıklamalarda bulunuyoruz. Özellikle vatandaşlarımıza sesleniyorum 14 Şubat için altına yatırım yapın. Gidip pahalı bir telefona hediye olarak 4 bin lira para vermeyin. 4 bin liraya aldığınız telefonu bir ay sonra satmak isteseniz yarı fiyatına bile satamazsınız. Ama bir ay önce ucuz aldığınız altını sonrasında çok daha yüksek fiyattan satabilirsiniz” ifadelerine yer verdi. AHMET ATMACA