Ara elaman sorunu çözerek istihdam yaratacak olan kolejlerinin tamamen devlet destekli olduğunu söyleyen  Özel Damla Bilim ve Teknoloji Koleji Kurucu Üyesi Ahmet Kaya, “Özel Damla Bilim ve Teknoloji Koleji olarak eğitim ve istihdamda iddialıyız. Kolejimiz eğitim sürecine start verdi.” dedi.

KOLEJİMİZ TAMAMEN ÜCRETSİZ

Özel Damla Bilim ve Teknoloji Koleji’nin tamamen devlet desteği ile eğitim verdiğini söyleyerek tüm öğrenci ve velileri okullarına beklediklerini söyleyen Kaya, “Beş ortak bir araya gelerek hepimizin de hayali olan okulumuzu açtık. Okulumuzu çok kısa süre içinde bitirdik. Geçici öğrenci kayıtlarımızı almaya başladık. Okulumuz tamamen ücretsiz tüm masraflar devletimiz tarafından karşılanıyor. Alınan ücret yalnızca temizlik ve yemek ihtiyaçları içindir. Bu da çok cüzi bir rakam. 900 öğrenci kontenjanımız var. Tüm öğretmenlerimizle sözleşmelerimiz devam ediyor. Bir işe nasıl başlanırsa o şekilde gideceğini düşündük ve her alanda profesyonel davranmaya çalıştık” diye konuştu.

GAZİANTEP’İN EĞİTİM SORUNUNU ÖZEL OKUL VE KOLEJLER YENECEK

Gaziantep’in eğitimde önemli sorunlar yaşadığını söyleyerek bu sorunların aşılmasında özel kolejlere büyük sorumluluk düştüğünü hatırlatan Kaya, “Böyle bir kolej açmak hep içimizde uhde kalmıştı. Milli eğitimde çok büyük sıkıntılar var. Yalnızca bulunduğumuz çevrede on tane meslek lisesi var ve 2 binin üzerinde toplamda öğrenci sayısı var. Her sınıfta 30’u aşkın öğrenci eğitim almaya çalışıyor. Eğitim öğretim beklenildiği şeklinde verim vermiyor. Biz de bu eksiklikleri görerek kolejimizi açtık. Tüm sınıflarımız 24 kişiliktir. Tüm bu imkanlar düşünüldüğünde velilerin öğrencilerini seve seve göndereceği kanaatindeyiz” dedi.

GAZİANTEP’İN EĞİTİM DURUMUNU İKİ ANA ETKEN BELİRLİYOR

Gaziantep’in eğitim seviyesindeki düşüşün ana etkenlerini değerlendiren Kaya, “Gaziantep’teki eğitimin geri kalmasında birçok sebep olmakla birlikte iki ana temel unsur bu şehirde eğitimi ikinci plana itiyor. Bunlardan bir tanesi şehrin sürekli olarak göç almasıdır. Alınan göç de daha çok toplumun iş arayan kesimi. Bir diğer sebep isi çok zengin tabaka var. Çocuğumu okutup ne yapayım zaten paramız var işimiz hazır işimizin başına geçecek okumasına gerek yok mantığı var. Bu iki sebepten dolayı eğitim çıtası şehir olarak yüksek. Burada şehrin başarısını yükseltmek için özel okul ve kolejlere büyük görev düşüyor. Kolej ve özel okul sayısında da büyük eksiklik var” açıklamalarında bulundu.

ÖĞRENCİLERİMİZİN İSTİHDAMI İÇİN PROJELER GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Kolejlerinde eğitim gören öğrencilerin istihdamı için de önemli çalışmalarda bulunacaklarını belirten Kaya, “Öğrencilerimizin gidebileceği sanayi kesimleri ve fabrika sahipleri ile gidip bire bir sözleşmeler yapıyoruz. Öğrencilerimiz buralarda gidip stajlarını yapabilecekler. Bu öğrencilerin çalışmaları beğenilirse oralarda çalışma imkanları da olacak. Bu konuda kentin Sanayi Odası, Ticaret Odası istihdam yaratmak için teknik liseler açıyorlar” ifadelerine yer verdi.

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİMİZE ÖNEM VERECEĞİZ

Özel Damla Bilim ve Teknoloji Koleji’nin sosyal projelere de yoğun olarak yer vereceğini vurgulayan Kaya, “Okulumuz eğitim öğretime başladığı günden başlayarak birçok sosyal projelere ve sosyal etkinliklere imza atacağız. Eğitim öğretimin sosyal faaliyetlerle desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Öğrencilerimizle şehir turlarımız olacak, soyla faaliyetlerde bulunacağız, tiyatrolara gideceği, sinemalara gideceğiz, fabrikaları gezeceğiz. Önceliğimiz eğitimi eğlenceli kılarak başarıyı yükseltmek” dedi.

HAYALİMİZ OLAN KOLEJİMİZİ KURDUK

Özel Damla Bilim ve Teknoloji Koleji’nin  kurucu üyeleri hakkında bilgi veren Kaya, “Kolejimizin beş asil kurucu üyesi vardır. Kurucu üyelerimiz arasında ben Ahmet Kaya, Ali Kılınç, Mustafa Kurt, Samet Saygılı ve Şaban Saygılı yer alıyor.  Kurucu üyelerimiz beş kişi dördümüz eğitim kökenliyiz. Ortaklarımızdan biri de müteahhit olan SMT İnşaat’ın sahibi Şaban Saygılı. Okulumuzun tasarımı konusunda bize çok büyük destekler sağladı. Okulumuz tüm eksiklerini gidererek eğitime hazır bir şekilde öğrencilerini beklemektedir” açıklamalarında bulundu. AHMET ATMACA