Dernek başkanlığı için yapılan seçimler Türkiye Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği (TÜMEMEKDER) Başkanı Satılmış Çalışkan’ın katılımı ile gerçekleştirildi. Genel Başkan Çalışkan, emeklilere konut için TOKİ müjdesi de verdi.

ÖZER KAZANDI ANDI ELENDİ

Türkiye Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Dernek Başkanı Satılmış Çalışkan’ın katılımı ile gerçekleştirilen seçimlerde atama ile görevlendirilen Ali Osman Özer, yeniden başkan seçildi. Toplamda 109 oy kullanılan seçimde 2 oy geçersiz sayılarak 107 oy Özer’in hanesine yazıldı. Özer’e rakip olan diğer bir aday olan Hasan Andı ise divan kararı ile dernek üyeliği olmadığı için seçimlerden diskalifiye edildi. Özer’in kazandığı seçimlerde emekliler için de TOKİ müjdesi verildi.

ÇALIŞKAN: TOKİ BAŞKANLIĞI İLE GAZİANTEP İÇİN GÖRÜŞTÜK

Gaziantep’te yapılması düşünülen konutlar için TOKİ Genel Başkanlığı ile görüşmelerde bulunarak olumlu sonuçlar aldıklarını söyleyen Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Satılmış Çalışkan, “Emekliler derneği olarak kaç tane emeklimizin tek başına gidip TOKİ’ye konut müracaatı yapabileceğin düşündük. Emeklilerimiz konut açısından çok çeşitli sıkıntılar ile karşılaşıyor. Bunun için yurt çapında 60 şubemiz ile birlikte her il ve ilçede emeklimizi konut için kayıt altına almaya karar verdik. TOKİ başkanlığı ile yazışmalarda bulunduk. Görüşmelerimiz sonucunda illerimizde konut ihtiyacı olan emeklilerimizi kayıt altına aldık. Gaziantep’te yaklaşık olarak emeklilerimiz için 80 TOKİ konutuna ihtiyacımız var. TOKİ başkanı bize konut ihtiyaçlarının olduğunu bildiren belgelerin illerin mülkü amirlerine ve belediye başkanlarına da iletmemizi istedi. Bu isteği de yerine getirdik. Birçok ilde arsa tedarikleri tamamlandı. Şu anda 7 ilimizde de TOKİ’lerin kurası çekildi” dedi.

GAZİANTEP’TE ARSA TEDARİĞİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Gaziantep’te TOKİ konutları için uygun 3 arazinin varlığından bahseden Genel Başkan Çalışkan, “Gaziantep’te şu anda TOKİ için 3 tane uygun arazi olduğunu öğrendik. Kısa süre içinde arsayı tedarik edersek konut için çalışmalar başlayacak. Biz bu durumun yalnızca takipçisi konumundayız. Arsa teminine karar verecek olan da konutları başlatacak olan de hükümetin kendisidir. Siyasetçilerimizden de bu konuda destek bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

ÖZER: ÖNCELİĞİMİZ TOKİ OLACAK

Öncelikli projelerinin emekli dul ve yetimler için TOKİ konutu olduğunu söyleyen Gaziantep Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Dernek Başkanı Ali Osman Özer, “Seçimler gerçekleştirildi ve rakip aday dernek üyesi olmaması dolayısı ile divan tarafından seçim başlamadan elendi. Toplamda 109 oy kullanıldı. Oyların 2’si geçersiz sayılarak geriye kalan 107 oyu geçerli olarak ben aldım. Ben geçtiğimiz altı aylık sürede odaya atama usulü ile gelmiştim. Bugün seçimlerimiz gerçekleştirildi ve derneğe yeniden başkan olarak seçildim. Başkan olarak dernek üyelerimizin menfaati için elimizden gelen çalışmaları yapacağız. Öncelikli projemiz TOKİ olacak. Emekli dul ve yetimlerimizin konuta ihtiyacı var. Çoğu şehirde bu proje hayata geçti. Gaziantep’te de TOKİ projesini hayata geçirmek için çalışacağız. Bu konuda Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile görüşmelerimiz olacak” dedi.  AHMET ATMACA