Gaziantep’te turizm sektörünün zorlu süreci geride bıraktığını söyleyen İl Kültür Turizm Müdürü Bülent Öztürk, “Gaziantep fuarlar kenti oldu. Gaziantep’e yeni bir fuar olan turizm fuarı kazandırılabilir. Bu proje turizmin en önemli atağı olabilir” dedi. Öztürk, Zeugma Mozaik Müzesi’nin rekorunu da ilk defa paylaştı.

TURİZM SEKTÖRÜ GAZİANTEP’TE BÜYÜYOR

Gaziantep’in turizm ve acenteler kapsamında önemli bir gelişme sağladığını söyleyerek otel ve acente rakamlarını değerlendiren Öztürk, “Turizmin Türkiye’de yaklaşık 35 yıldır ciddi bir geçmişi var. Gaziantep’te ise son 15 yıldır çok ciddi olarak yol alan bir sektördür turizm. Turizmde çok sıkıntılı süreçlerden geçtik. Geçmiş yıllardaki bazı olaylardan dolayı sıkıntıları önemli derecede yaşadık ve mücadele ettik. Şu anda geçen yıllara göre turizmde çok daha iyi yerlerdeyiz. Gerek Büyükşehir Belediyemiz gereksi diğer ilçe belediyelerimizle birlikte turizmde önemli projelere imza atıyoruz. Kente gelen turist sayımızda önemli bir artış yaşandı.2002 yılında yaklaşık 23 otel ve 22 acente varken şu anda Gaziantep’te 44 tane turizm işletme belgeli otelimiz ve 117 tane de acentemiz var. Otellerimizin yatak kapasitesine baktığımızda şu anda 6 binin üzerinde bir kapasitemiz var” dedi.

SİSTEM İLE NET SAYI ORTAYA ÇIKACAK

Gaziantep’e gelip konaklama yapan turistler için yeni bir sistem geliştirildiğini ve bu sistem ile şehre kaç kişinin geldiğini ve otelleri kullandığını öğrenebileceklerini söyleyen Öztürk, “Bu yıl otellere kaç kişinin geldiğini kaç turistin şehrimize gelip otellerimizi kullandığını bilmek için bir sistem geliştiriyoruz. Otellerimizin tamamını belirlediğimiz sisteme dahil ediyoruz. Bu sisteme öğretmen evi, polis evi, kamu misafirhaneleri de dahil edildi. Temmuz ayı itibari ile bu sistemi tüm vatandaşlarımız internet aracılığı ile takip edebilecek. Gaziantep’e ne kadar turistin geldiğini nereleri kullandığını öğrenebilecekler” açıklamalarına yer verdi.

ZEUGMA REKOR ÜSTÜNE REKOR KIRDI

Zeugma Mozaik Müzesi’nin kurulduğu günden bu yana en büyük ziyaretçi akınına uğrayarak rekor kırdığını söyleyen Öztürk, “19-20-21 Mayıs tarihleri arasında Gaziantep Mozaik Müzesi açıldığı günden bu yana en fazla ziyaretçi rekorunu kırdı. 19 Mayıs günü müzemizi 2 bin 967 kişi ziyaret etti.  Rekor dedik 20 Mayıs’ta 3 bin 115 ziyaretçi daha geldi. Gaziantep şu anda Güneydoğu illeri içinde turizmde en şanslı illerden birisi. Gaziantep’teki ticaret turizminin hızlı bir şekilde devam ediyor olması otellerimizdeki çarkın dönmesini de sağlıyor” ifadelerinde bulundu.

BU ŞEHRİN ÖNCELİĞİ TURİZM FUARI

Gaziantep’te yıl içinde 12 fuar gerçekleştirildiğini ve söyleyerek turizmin canlandırılması için öncelikle turizm fuarının yapılması gerektiğini vurgulayan Öztürk, “Gaziantep’in en önemli ihtiyaçlarından birisi turizm fuarıdır. Yılda 12 fuar gerçekleştiriyoruz. Bu fuarlara en önemlisi olan turizm fuarını da ekleyebiliriz diye düşünüyorum. Turizm fuarı için odalarımızdan da önemli destek bekliyoruz. Konuyu Akort Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Akkaya ile de görüştük” diye konuştu.

ARKEOLOJİ MÜZESİ RESTORASYONU TAMAMLANDI

Arkeoloji Müzesi’nin restorasyon çalışmalarının tamamlandığını ve ziyaretçi alımına başlandığını kaydeden Öztürk, “Gaziantep’e İl Kültür Turizm Müdürü olarak görevlendirildiğimde Arkeoloji Müzesi’nin iki yılda tamamlanarak hizmete açılabileceği söylendi. Bu konuda önemli bir çaba üstlendik ve kısa bir süre içinde Arkeoloji Müzemizi hizmete açtık. Geçen hafta açılan müzemiz şimdi ziyaretçilerini kabul ediyor. Bunun yanında Gaziantep Kalesi ile ilgili de çok önemli çalışmalarımız oldu. Kalenin iyileştirilmesi ve onarımlarının tamamlanmasını sağladık. Kalenin tüm bakımları tamamlandı ve şu anda açılış yapılması için gün bekliyoruz” dedi. AHMET ATMACA