Psikolojik destek ve yaşam koçluğunun önemine değinen Polat, “Psikoterapi, danışmanlık hizmeti ya da yaşam koçluğu almak aslında cerrahi işlem kadar önemli” dedi.

EKONOMİK ŞARTLAR PSİKOLOJİYİ DOĞRUDAN ETKİLİYOR

İçinde bulunulan yaşam koşullarının ve ekonomik süreçlerinin insanlarda kaygı ve stres oranını yükselttiğini söyleyen Polat, “Bireylerin kaygıyla ve stresle mücadele etme yetisinin düşük olduğu her dönemde bireyler depresyona girebiliyor. Ancak ortada bir gerçek var ki o da şu an günümüz piyasasındaki ekonomik şartlar insan psikolojisi üzerinde büyüt etkiye sahip. Belirsizlik içinde olan piyasalar, kazanç kayıpları insanlarda çok fevri davranışlar geliştirmelerine sebep oluyor. Bu doğrultuda ilişkiler yıprandıkça ekonomik korkularla birlikte insanların içe çekilmeye başladığını görmek de mümkün. İnsanlar artık ilişkilerden uzak kalmaya kendini dört duvar arasına kapatmaya başladı. Şu dönemde bana danışan olarak gelenler arasında ortak özellik kaygı bozukluğu ve depresyon durumudur” açıklamalarında bulundu.

PSİKOLOJİK DESTEK CERRAHİ İŞLEM KADAR ÖNEMLİ

Psikolojik desteklerin bir lüks olduğu algısının yanlışlığına değinerek herkesin psikolojik destek almaya ihtiyacının olduğunu söyleyen Polat, “Gaziantep’te psikolojik süreçlerin lüks olduğu algılanıyor. Oysa ki psikoterapi, danışmanlık hizmeti almak ya da yaşam koçluğu almak aslında cerrahi işlem kadar önemli bir işlem. Herhangi bir operasyon geçirmek zorunda kaldığında insanlar en iyisini araştırıyor. Ruh sağlığı tüm bedeni etkileyeceğinden alınacak olan danışmanlık hizmetleri asla ikinci plana atılmamalıdır. Danışmanlık hizmeti çok elzemdir” dedi.

BU BELİRTİLERE DİKKAT EDİLMELİ!

Depresyonun belirtilerini açıklayarak herkesin ruh halini dinlemesi gerektiğini dile getiren Polat, “Şu dönemde en çok depresyona giren hastalarımızla ilgilenmek durumundayız. Yaşadıkları olayların etkisinden kurtulamayıp bir de gelecekten umutsuz hale gelen depresyon ve kaygı bozukluğu olan hastalarımıza psikolojik hizmet sunuyoruz. Bunun yanında panikatak ile de ilgileniyoruz. Ancak en baskın olan depresyon halidir. Uykusuzluk hali, mutsuzluk hali, sürekli yorgunluk hali depresyon belirtileridir. Kişilerin bu konularda kendilerini izlemeleri gerekmektedir” diye konuştu.

GAZİANTEP YOĞUN STRES YAŞIYOR

Gaziantep ilinde stresin diğer illere nazaran daha yüksek olduğunu belirten Polat, “Gaziantep’te insanlarda stresin biraz daha fazla olduğunu söylemek mümkün. Özellikle de trafik en büyük stres sebebi oluyor insanlar için. Bu konuda biraz daha tahammül geliştirebilmemiz gerekiyor. İnsanlar keşke sorun olmadan da gelip hizmet alabilseler. Buna biz yaşam koçluğu da diyoruz” dedi.

AHMET ATMACA