Coronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında lokantalar için yeni bir yasak daha getirildi.  Hiçbir lokanta işletme içinde müşterilerine masada servis hizmeti sunamayacak. Lokantaların ikinci bir emre kadar yalnızca paket hizmeti sunabildiğini söyleyen Gaziantep Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Bayrakçı, “Bakanlığımız kararı ve Valiliğimiz emri ile şehrimizde tüm lokantaların servis hizmeti kaldırıldı. Lokantalar sadece paket hizmeti verecek” dedi.

LOKANTALAR YALNIZCA PAKET SERVİS YAPABİLECEK

Bakanlık tarafından çıkarılan genelge ile tüm lokantaların işletme içinde müşterilerine servis uygulamasının yasaklandığını ve lokantaların yalnızca paket servisi yapabildiğini söyleyen Bayrakçı, “Bakanlığımız tarafından yayınlanan genelge ile daha öncesinden kafelerde, kahvehanelerde, müzikli oturma yerlerinde başlatılan oturma yasağı kapsamına lokantalar da alındı. Lokantalar artık salon içinde servis yapamayacaklar. Yalnızca lokantalar paket servisi yapabilecek. Dolayısıyla tüm üyelerimize mesajlar çektik ve asla salon içinde servis verilmemesi hususunda uyardık. Bu çalışmayı valiliğimizle koordineli bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Esnaflarımız şu anda tüm yasaklara uyuyor ve işletmesinde müşteri oturtmuyor” diye konuştu.

SIKI DENETİMLERİMİZ VAR UYMAYANA DA 3 BİN LİRA CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK

Gaziantep Lokantacılar Odası olarak oda bünyesinde bulunan tüm lokantaların uyarıldığını ve oluşturulan ekip araçları ile tüm lokantaların denetlendiğini söyleyen Bayrakçı, “Özellikle mahalle aralarında yer alan küçük esnafa daha çok denetim başlattık. Büyük lokantalarımız istisnasız uyuyorlar. Küçük esnaflarımız da duyarlı ancak biz işimizi riske atmıyoruz ve üç denetim aracı çıkarttık oda olarak. Şehirdeki tüm lokantacı esnaflarımızı araçlarımız denetliyor. Bu denetimlerin ciddi yaptırımları var. yasak olmasına karşın dükkanında tek bir tane dahi müşteri  bulunduruyor ve bu tespit edilmesi anında o esnafa 3 bin liraya kadar idari para cezası var. Biz bunları tespit ettiğimiz anda ilgili kurumlara yönlendiriyoruz cezai işlem için. Bu yasaklardan haberim yok diyemez hiçbir esnaf. Biz oda olarak tüm esnaflarımıza mesajla uyarıda bulunduk yine tüm ulusal yayınlar sürekli uyarılarda bulunuyor. Bundan dolayı haberim yoktu ben o yüzden müşteri bulundurdum diyemez” ifadelerine yer verdi.

DİKKATLİ VE DUYARLI OLMAK ZORUNDAYIZ.

Hükümetin Coronavirüse karşı almış olduğu kararlara uyarak vatandaş olarak da duyarlı olunması gerektiğinin altını çizen Bayrakçı, “Şu günlerde çok duyarlı olmamız gerekiyor.  Vatandaşlarımızın da çok dikkatli olması gerekiyor. Bizler böyle dikkatli olursak kısa süre içinde virüsten kurtuluruz. Bu yüzden dolayı insanların çok acil işleri olmadığı sürece asla dışarılarda bulunmaması gerekiyor. Evde kal sağlıkla kal diyoruz” dedi. (AHMET ATMACA)