USTA YAZARLAR ile ÖĞRENCİLER BULUŞTU

Hasan Kalyoncu Üniversitesinin ev sahipliği yaptığı programa: Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, HKÜ Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Haluk Kalyoncu, HKÜ Rektörü Prof. DR. Tamer Yılmaz, HKÜ Rektör yardımcıları Prof. Dr. Edibe Sözen, Prof. Dr. Yaşar Özbay, Sabah Gazetesinin yirmi beş usta yazarı ve HKÜ öğrencileri katıldı.

Gaziantep’te Sabah sloganıyla şehre gelen yazarlar, üniversite öğrencileri ile kahvaltıda bir araya geldi. Öğrenciler ile kampüs havasının kültürünü tadan yazarlar, bol bol sohbet ederek öğrenciler ile fikir alışverişinde bulundu. Kahvaltı sonrası HKÜ Kampüsünü gezen usta yazarlar, kampüste bulunan Güneydoğu’nun ilk golf sahasını da ziyaret etti.

HKÜ Gezisinden sonra Teymur Otel’de devam eden programda, Gaziantep’in potansiyel durumu ve gelecekteki yeri konuşuldu. Panelde: Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Köken ise Sabah Gazetesi Yazarı Prof. Dr. Kerem Alkin moderatörlüğünde Gaziantep’i ele aldı.

3. NESİL ÜNİVERSİTELER REKABETÇİ OLMALI

Gaziantep’te sabah programı kapsamında konuşan Rektör Yılmaz: 'Üniversitelerin rekabetçi olması için Ar-Ge ve sosyal sorumluluk projeleri ile de bütünleşmesi gerekir. Şu anda geldiğimiz noktada üniversitelerin 3. nesil gerekliliklerine uyması ve patent, proje üretmesi gerekiyor' dedi.

Uluslararası rekabet için inovatif ve proaktif olunması gerektiğini ifade eden Yılmaz, AR-GE ve girişimcilik ekosistemlerinden bahsederek kent ile üniversitenin iç içe olmasının önemle altını çizdi.