FİYATLARI BİZ BELİRLEMİYORUZ

Fiyat tarifelerinden bahsederek alınan tarifelerin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları kararı ile alındığını bahseden Başkan Keş, Öncelikle fiyat listesi geri kalınıyor deniliyor. Fiyat listesini biz esnaf odalar birliği tarifesinden alıyoruz. Biz fiyatı çıkartıyoruz fakat çevre illerden ve büyükşehirlerden fiyatlar alınarak fiyat çıkarılıyor. Yani biz kendi kafamızdan yapamıyoruz. Biz her zaman esnafımızın yanındayız” ifadelerinde bulundu.

ODAMIZA YENİ MESLEK GURUPLARINI DA EKLEMEK İSTİYORUZ

Elektrikçiler Odası meslek gurubuna asansör ve bobinajcı meslek guruplarının da eklenmesi gerektiğini söyleyen Başkan Keş, “Biz ilk göreve geldiğimizde bir apartmanda iki sigorta ile keşif yaptığımızı bilirim. Bunu tesisatçı yapıyordu. Biz buna el atarak her dairede 8-10 sigorta koyduk. Esnafımızın tesisatı on numara oldu. Enerjisa ile bir sorun olduğunda Adana’ya da Ankara’ya da gidiyoruz. Asansörcüler ve bobinajcılarla ilgili bir önerge verdik. Bizim meslek gurubumuz aynı. Bu meslek gurubuna adımızı koyduğumuz zaman biz onlara yöneticilikten yer verip bir asansör ya da bobinajcının sorunu geldiğinde onlara da yardımcı olmaya çalışacağız” diye konuştu.

ESNAFIMIZIN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ

Odanın sorunları daha hızlı çözebilmesi için esnafların desteğine ihtiyaç duyduğunu hatırlatan Başkan Keş, “Esnaflarımdan toplantılara katılarak sorunları bize bildirmelerini istiyorum. Bizi çalıştıracak olan siz esnaflarımızsınız. Biz üç yaparsak siz de üç iş vereceksiniz ki sorunlar bitsin. Eğer sorun gelirde ilgilenmezsem namerdim. Bu görevde sekiz yıldır bulunuyorum. Biz odaya para kazanmak için gelmedik. Biz odayı devraldığımızda 86 bin lira vardı ve bu para eridi. Yönetim kurulu huzur parası dediler para eridi. İki yıl içinde gördüm ki bu huzur hakkı eritiyor. Bunu kaldırdık. 86 bin lira 55 bin lira olarak kaldı. Göreve geldiğimde üye sayımız 226 idi. Şu anda esnaf odasına 341 kayıtlı üyemiz oldu. 226 üye sayısını 341’e çıkardık. Kendi kendine mi çıktı? Biz esnafımızı dolaşarak kayıtlı üye yaptık” dedi.

YÖNETİM KURULU ASİL LİSTESİ

Görevinde güven tazeleyen Sadık Keş’in yönetim kurulu asil listesinde yer alan isimler ise şu şekilde açıklandı: “Ramazan Öz, Aydın Dalkesen, Metin Yaylacık, Ümit Düzgün, Bülent Uytun, Ahmet Özaslan”

(AHMET ATMACA)