AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı makamında ziyaret ederek Gaziantep’e yapılan ve yapımı devam eden sağlık yatırımları hakkında bir görüşme gerçekleştirdi. Gaziantep’in daha fazla hekim ataması alması ve şehir hastanesinin tamamlanma süreçlerinin görüşüldüğünü söyleyen AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, “Gaziantep tüm bölgenin sağlık üssü olacak” dedi.

Gaziantep’e yapılan ve yapımı devam eden sağlık projeleri hususunda görüşme gerçekleştirmek için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yapılan ziyarete AK Parti Gaziantep Milletvekillerinden Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer, Mehmet Sait Kirazoğlu, Müslüm Yüksel, Derya Bakbak, Ali Şahin ve Ahmet Uzer katıldı.

ERDOĞAN: GAZİANTEP’E YAPILAN SAĞLIK YATIRIMLARI HIZ KESMEDEN DEVAM EDECEK

Gaziantep’e yapılacak ve projesi devam eden sağlık yatırımları üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüşmelerde bulunulduğunu söyleyen Erdoğan, “Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca Bey ile Gaziantep sağlık yatırımları üzerine gerçekleştirdiğimiz ziyarette istişarelerde bulunduk. Gaziantep’e yapılan sağlık yatırımlarının hız kazanması ve daha fazla destek alabilmek için durum analizleri yaptık” ifadelerinde bulundu.

DAHA FAZLA HEKİM VE SAĞLIK ÇALIŞANI ATAMASI ALACAĞIZ

Hekim atamalarında Gaziantep’in her zaman ön sıralarda tutulduğunu söyleyerek yeni dönemde de Gaziantep’e daha fazla hekim ve sağlık çalışanı ataması almak için talepte bulunulduğunu aktaran Erdoğan, “Şehrimize yapılan sağlık çalışanları atamaları her zaman il bazlarında en fazla atama alanlar listesinde baş sıralarda gelmekle birlikte biz belli branşlarda daha fazla hekim ataması ve sağlık çalışanı ataması yapılması için şehrimizin isteklerini bildirdik. Bakan Bey’de konuya sıcak baktı. Şehrimiz ihtiyaç duyulan hekim atamalarında yeni atamalar alacak” dedi.

ŞEHİR HASTANELERİ 2021 YILINDA HİZMET VERECEK

Şehir hastanesinin inşaat çalışmalarının hızla ilerlediğini kaydederek hastanenin 2021 yılında hizmet verir hale geleceğini söyleyen Erdoğan, “Şehir hastanemiz sadece Gaziantep’e değil bölgeye hizmet sunacak büyük bir sağlık konsepti olacak. Bu büyük yatırım şu anda tüm hızıyla ilerliyor. Müteahhitte olan şehir hastanemizin tamamlanıp sağlık hizmeti verebilmesi için belirlenen süre ise 2021 yılı. 2021 yılında hastanemiz tamamen inşaatı bitmiş ve sağlık hizmeti verir duruma gelecek. Şehrin milletvekilleri olarak şehrimize yapılacak tüm yatırımların takipçisiyiz” açıklamalarında bulundu.

ŞEHİR HASTANESİNE EŞ ZAMANLI YOL BAĞLANTILARI DA BİTECEK

Şehir hastanesinin bitmesi ile birlikte çevre yolu bağlantı sorunlarının oluşmaması için yol çalışmalarının da hızla devam ettiğini söyleyen Erdoğan, “Şehir hastanesi ile birlikte yan yollarla ilgileniyoruz. Gerek Büyükşehir Belediyesi ile gerek Karayolları ile döner kavşak ve bağlantı yolları için harekete geçmiş durumda. Hastane bitse bile çevre yoluna bağlantı ile ilgili sorunlar yaşanacak. Eş zamanlı olarak hastane ile birlikte yollarında bitirilmesi için çalışıyoruz. Çevre yoluna çıkış için Karayolları Genel Müdürlüğü’nün bir çalışması var. Yine Büyükşehir Belediyemizin de bağlantı yolları için çalışmaları da devam ediyor” diye konuştu. (AHMET ATMACA)