Şahinbey Ziraat Odası Başkanı Ali Çolak, Şahiney Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun çiftçilere sunduğu büyük destekleri değerlendirerek Başkan Tahmazoğlu’nun Türkiye’ye örnek bir belediye başkanı olduğunu söyledi. Çolak, belediyenin yüzde 50 hibe ile çiftçinin tüm isteklerine çözüm sunduğunu söyleyerek, “Şahinbey, 760 ziraat oda başkanının katılımı ile gerçekleşen toplantıda Türkiye’ye örnek belediye hizmeti olarak gösterildi” dedi.

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ TARIM İÇİN NE GEREKİYORSA BİZ VARIZ DİYOR

Tarıma ve çiftçiye sunduğu desteklerle Şahinbey Belediyesi’nin çiftçiye umut verdiğini söyleyen Çolak, “Şahinbey Belediyesi sadece Gaziantep’e değil Türkiye’ye örnek bir belediyecilik hizmeti sunmaktadır. Hizmet yalnızca yolda, kaldırımda, sosyal tesislerde değildir. Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu ve ekibine tüm çiftçilerimiz adına teşekkür ediyorum. Tarım için çiftçi için ne gerekiyorsa ben varım diyor kendisi. Tarımın her zaman çiftçinin zor durumunda belediyemiz yetişiyor. Başkanımız sizler tarlayı boş bırakmayın tohumunu da veririm, gübresini de veririm fidanını da veririm diyor ve veriyor da. Yüzde 50 hibe ile çiftçilerimize desteklerde bulunmuştur. Her çiftçiye neredeyse istediği kadar destek veriyor. 2020 yılı için 7 bin ton büyük ve küçükbaş hayvan yemi verdi belediyemiz. Bu desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz” ifadelerinde bulundu.

BAŞKAN TAHMAZOĞLU TÜRKİYE’YE ÖRNEK BELEDİYE BAŞKANI GÖSTERİLDİ

Şahinbey Belediyesi’nin çiftçiye verdiği desteğin süreklilik arz ettiğini söyleyerek Türkiye genelinden 760 ziraat oda başkanının katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun çiftçi desteklerinden dolayı örnek Belediye başkanı olarak gösterildiğini açıklayan Çolak, “Çiftçilerimiz çok zorluk çekti. Tohumunu, gübresini fidanını alamayacak durumdaydı. Şahinbey Belediyesi bu durum karşısında sadece göstermelik değil her zaman tam desteği ile çiftçilerimizin elinden tutmuştur. Başkanımızın bu desteği hem çiftçinin hem vatandaşın hem de Türkiye’nin faydasınadır. Biz Ankara’ya gittiğimizde Türkiye’nin 760 ziraat oda başkanı gelmişti. Türkiye’de Şahinbey örnek gösterildi. Şahinbey çiftçisine verdiği desteklerle Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu örnek gösterildi” dedi.

HER YIL ÇİFTÇİMİZE DOLU DOLU DESTEKLER SUNULDU

Şahinbey Belediyesi’nin çiftçisine yıllar içinde vermiş olduğu destekleri değerlendiren Çolak, “2017 yılında 2 bin ton sertifikalı tohum dağıttı. Bu tohum en kaliteli olan. Kimyevi gübre olarak 2017 yılında 2 bin ton gübresini de verdi. Şahinbey uyuyan çiftçiyi uyandırdı. 2018 yılında 2 bin 500 ton hayvan yemi verdi. Yine 2018 yılında 600 bin ton zeytin fidanı dağıtıldı.  Yine 2018 yılında tekrar üst gübre olarak 2 bin ton gübre verdi. 2018 yılında yine bin ton buğday bin ton arpa dağıttı yüzde 50 hibe ile. 2019 yılında 3 bin 500 ton büyük ve küçükbaş hayvan yemi dağıttı. 2019 yılında 185 bin ton zeytin fidanı dağıtıldı. 2019 yılı içinde 87 bin kök Antepfıstığı fidanı dağıtıldı. Yine 2019 yılında 2 bin ton gübre ve bin 200 ton arpa ve bin ton buğday tohumu dağıtıldı. Bu yılın Ocak ayında 7 bin ton hayvan yemi dağıtıldı. Yine taleplerimiz doğrultusunda zirai ilaçları muhafaza etmek için kilitli 3 bin 500 tane dolap yapıldı ve dağıtılacak. Yine buzağılar ölmesin diye buzağı seti dağıtılacak. Bal üretimi yapan çiftçilerimize 25’er kovan fenni olmak üzere arısı ile kovan dağıtacak. Umut ediyoruz ki Türkiye’nin tüm belediyeleri Şahinbey Belediye’sini örnek alır ve çiftçisinin yanında yer alır” açıklamalarında bulundu. (AHMET ATMACA)