Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep’e kazandırdığı İhsanbey, Pişirici, Kozluca ve Şıh Cami Kastelleri ile şehir turizmine önemli bir katkı sunuyor. Kastellerin tarihi turizme önemli katkı sunduğunu söyleyen Başkan Tahmazoğlu, “İlçemizde eşine az rastlanan kastellerimizi yeniden hizmete sunduk. Kastellerimiz hem su ihtiyacına çözüm sunarken hem de tarihi dokusuyla da yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olacak” dedi.

ŞAHİNBEY TARİHİ KASTELLERİ YENİDEN CANLANDIRIYOR

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yaptığı önemli projelere bir yenisi olarak da tarihi kastelleri ekledi. İhsanbey, Pişirici, Kozluca ve Şıh Cami Kastelleri gibi kent tarihinde önemli bir değere sahip olan kasteller Başkan Tahmazoğlu’nun çalışmaları ile yeniden hayat buldu. Başkan Tahmazoğlu’nun bu hizmeti ile şehir turizminde de önemli bir hareketlilik bekleniyor. 

KASTELLER YERLİ VE YABANCI ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

Şahinbey Belediyesi’nin restorasyon çalışmaları ile yeniden Gaziantep turizmine kazandırılan kasteller ziyaretçilerini bekliyor. Dünyada benzeri bulunmayan ve su mimarisinin eşsiz örnekleri olan Gaziantep Kastelleri, bir çok işlevi bulunan yapılar olarak inşa edildi. Türk Mimarisi’nde sadece Gaziantep’te bulunan bu yapılar kısmen veya tamamen yer altında bulunmaları ile ilgi çeken en önemli yapılar arasında yer alıyor.

KASTELLER GAZİANTEP TARİHİNİ VE KÜLTÜRÜNÜ YANSITIYOR

Başkan Mehmet Tahmazoğlu, Dünya’da benzeri bulunmayan kastellerin mutlaka görülmesi gerektiğini belirterek, “Gaziantep kültürünün ve mimarisinin yansıması olan İhsanbey, Pişirci, Kozluca ve Şıh Cami Kastteleri belediyemiz tarafından restore edilerek, Gaziantepli vatandaşlarımızın ve turizmin hizmetine sunduk.  Geçmişten günümüze kadar gelen kastellerde sular, yer altından tüneller vasıtasıyla geliyor.  Günümüze kadar birkaç kez restorasyon geçirmiş. Su kanalları halen aktif olarak görevini görüyor. Buradaki yapının eşi benzeri dünya ve Türkiye’de yok” dedi. (AHMET ATMACA)