Kurmalı, tuval üzerine yağlı boya kullanarak farklı tarzda çalıştığı 38 portre resmini Gaziantepli sanatseverlerin beğenisine sunduğunu söyledi. 

“Resim yapmak kendimi anlatmamın bir ifadesidir. Yazı yazamıyorum resim yapıyorum. Resim yapmadığım zaman rahatsız oluyorum” diyen Kurmalı, şöyle konuştu:

“Gaziantep’e gelirken, eserlerimi Sanko Sanat Galerisi’nde sergilemekten ve buradaki sanatseverlerle buluşturacak olmaktan dolayı heyecanlaydım, haksız da çıkmadım. Herkes sanatla kucaklaşmalı. Sanata yakın olan insanlar barışı getirecektir. İnsanların değişik yüz ifadeleri dikkatimi çok çekiyor. O ifadeler insanların ruhsal durumlarıyla ilgilidir. O ifadelere mizansel yaklaşıyorum. Ressam bir aileden geliyorum. Babam ve abim resim öğretmeniydi. Amacım çağımız insanının sorunlarını resimsel dille yansıtabilmek. Bu da insanların psikolojik duygularını anlamakla mümkün.

 

İnsanların yaşamlarındaki renklilik, renklerin figürle birleşmesi, gerekirse onları kuşatması renk anlayışımdandır. Figürün dış dünyası ile içsel yapısının renkçi bir tavırla dışa vurmak istiyorum. Ana renklerin kullanıldığı akıcı fırça vuruşlarıyla oluşturulan bu kompozisyonlarda mizansel yönler de var. Resimler insan ve yaşamın tüm güzelliklerini, esprilerini, korkularını, kaygılarını, endişelerini değişen zamanda değişen davranışlarını da barındırır.”

 

Sanatçı Orhan Kurmalı’nın sergisi, Sanko Sanat Galerisi’nde 1 Aralık’a kadar her gün saat 10.00 - 22.00 saatleri arasında gezilebilecek. 

 

SANATÇI

1961 Ankara Ayaş doğumlu olan Kurmalı, 1985 Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim-İş Bölümünden mezun oldu. Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Ana Sanat Dalında 1991’de yüksek lisansını tamamladı.

 

Yurt içinde birçok karma sergiye katılan sanatçının Ankara Resim Heykel Müzesi başta olmak üzere resmi ve özel koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır. Sanatçı çalışmalarını kendi atölyesinde serbest olarak sürdürmektedir.