Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Toplumsal Duyarlılık Projeleri Merkezi ile Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) işbirliğinde düzenlenen 'Mezun Olmak Yeterli Mi?' konulu konferansta Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran GAÜN öğrencileriyle buluştu.

 

Panelde hayatından örnekler vererek öğrencilere tavsiyelerde bulunan Saran, “Hiçbir zaman pes etmeyin. Hayallerinizden vazgeçmeyin. Ne düştüğünüzde, ne yenildiğinizde sadece pes ettiğinizde kaybedersiniz” dedi.

 

Konferansta öğrencilerle spor, eğitim ve iş hayatından kesitler sunan Sadettin Saran, şunları söyledi: “İyi ve şerefli bir hayat yaşayın. Yaşlandığınızda ve dönüp geçmişe baktığınızda ikinci kez keyif alın. Sevgisiz güç, bizi zorba ve despot yapar. Sevgi dolu bir ev, hayatımızın temelidir. Sakin ve düzenli bir ev oluşturmak için elinizden geleni yapın. Hayattaki en önemli karar, evleneceğiniz kişinin kim olduğudur. Evlenmeden önce en az 6 ay nişanlı kalın. Çocuğuna küçük şeylerden zevk almasını öğreten, ona büyük bir servet bırakmış olur. Başarınızı ona ulaşmak için nelerden vazgeçtiğinizle yargılayın. Başarıya giden bir asansör olmadığını ve tırmanmak gerektiğini unutmayın. Merdivenden çıkarken akıtmadığın ter, inerken gözyaşı olarak döner. Hayatı gereğinden fazla ciddiye almayın. Geniş ve rahat olun. Ölümün dışında hiçbir şey göründüğü kadar önemli ve acil değildir. En mutlu insanlar her zaman her şeyin en iyisine sahip olan insanlar değil, en mutlu insanlar karşılarına çıkan güzel şeylerin değerini bilen insanlardır. Bugünkü her üzüntünün ve acının yarınki mutluluğu hazırladığını unutmayın. Güçlü olan zayıf yanını bilendir. ”

 

Öğrencilere kendilerini geliştirmeleri gerektiğini söyleyen Saran konferansın sonunda iş hayatı için başarının anahtarlarını da öğrencilerle paylaştı. Sonrasında öğrencilerin sorularını yanıtladı.

 

AYIRICI BİR ÖZELLİĞİNİZ OLSUN

GAÜN Mâvera Kongre ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen konferansın açılışında konuşan GAÜN Rektör Vekili Prof. Dr. Şehmus Demir şu ifadelerde bulundu: “Michel Foucault şöyle der: ‘Bir yerde herkes birbirine benziyorsa orada kimse yok demektir.’ Dolayısıyla ayırıcı, ayırt edici bir özelliğiniz mutlaka olması gerekiyor. Farklılaşmamız, nitelikli hale gelmemiz, nicelikten çok niteliğe önem vermemiz gerekiyor. Zaten Türkiye’de de dünyada da nicelik itibariyle üniversite mezunu çok fazla. Özellikle ülkemizde 200’ün üzerinde üniversite ve bu üniversitelerden mezun olan çok sayıda insan var.  ‘Bun şu alanda farklıyım. Farklı olarak şunu yapabilirim’ diyebilmeniz gerekiyor. Ülkemize katkı anlamında da bunu mutlaka düşünmemiz gerekiyor.”

 

 

KURU DİPLOMALI GENÇLERE İHTİYACIMIZ YOK

Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, “Bu ülkenin geleceği sizlersiniz. Atatürk’ün de söylediği gibi bu Cumhuriyet sizlerin omuzlarında yükselecek. Bizim geleceğimizsiniz. Bugün sizlere dünden çok daha fazla ihtiyacımız var. Ama İhtiyacımız olan gençler yalnızca elinde kuru diploması olan gençler değil. Kendini geliştirmiş, elinde laptopuyla dünyayı dolaşabilecek, yabancı diline sahip gençlere ihtiyacımız var çünkü teknolojik çağa geldik. Bu çağda kendini geliştirmiş olan gençlerin olmasına bizim dünden daha çok ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

 

GAÜN’DE OKUDUĞUNUZ İÇİN ÇOK ŞANSLISINIZ

Özelde günümüz koşullarında artık mezun olmanın yeterli olmadığını belirten GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bora Tezel, “Şanslısınız Gaziantep Üniversitesi gibi intörnlüğü bünyesinde barındıran ve bunu artık eğitimin bir parçası halline getirmiş bir üniversitede okuyor olmak büyük bir şans. Okurken tecrübe edinmek, bir şeyler öğrenmek iş bulma noktasında en büyük handikabınızı ortadan kaldıracaktır” dedi. Öğrencilere adeta altın bir anahtar olan diplomalarını iyi değerlendirmelerini söyleyen Tezel, sözlerine şöyle devam etti: “Hazırlıklı olun. Proaktif bir tutum içerisinde olun. Fırsatların size gelmesini beklemeyin, siz onlara gidin. Olgunlaşma ve hayata hazırlanma yolunda mücadeleye, öğrenmeye, yorulmaya ve yoğrulmaya hazırlıklı olun. Bu yolculukta size en çok katkı sağlayacak özellik değişen ve gelişen koşullara ayak uydurmak olacak. Önemli olan bir başka unsur da kariyeriniz ile özel hayatınızı başarı ve huzurla desteklemek. Kişisel hayatı ve kariyerini başarı ve huzurla destekleyebilenler bu yolculuğun asıl kazananları olacaktır.”

 

Söyleşinin sonunda GAÜN Rektör Vekili Prof. Dr. Şehmus Demir ve GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bora Tezel tarafından Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran’a günün anısına hediye takdim edildi.