Şehitkamil Belediyesi tarafından ismini sarı gülden alan Sarıgüllük Mahallesi, sarı güllerle donatıldı. Sarı güllerin dikildiği alanda incelemede bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Sarı gül, Gaziantep’te baharın habercisi ve sembolüdür. İsmini aldığı sarı gülün mahallemizde yeniden yeşermesi adına arkadaşlarımızla birlikte çalışma başlatmıştık. Allah’a şükür diktiğimiz güller, sonuç verdi. Görüldüğü üzere mahallemizde çok yoğun bir şekilde sarı gül var” dedi.

 

Şehitkamil’i güzelleştirecek çalışmalarına bir yenisini başarılı bir şekilde ekleyen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Sarıgüllük Mahallesi’nin eski günlerinde olduğu gibi yeniden sarı güllerle anılmasını sağlayacak çalışmayı tamamladı. Bir süre önce başlatılan çalışma kapsamında toplanan çeliklerden elde edilen fideler toprakla buluşturuldu ve Sarıgüllük Mahallesi, sarı güllerle donatıldı.

 

BU GÜLLERİN KOKUSU BAMBAŞKA

Sarı gülleri yerinde görmek için mahalleye ziyaret gerçekleştiren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yapılan çalışmayla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

 

“Sarıgüllük Mahallesindeyiz ve sarı güllerin içerisindeyiz. Biz göreve geldiğimizde bu bölgeler son dönemlerde imara açılan bölgelerdi. İnşaatlardan dolayı bu bölgedeki sarı güller ortadan kalkmıştı. İsmini aldığı sarı gülün mahallemizde yeniden yeşermesi adına arkadaşlarımızla birlikte çalışma başlatmıştık. Bunlardan çelik alarak, bunları fide haline getirdik. Mümkün olduğu kadar bu bölgedeki parklarımıza dikmeye çalıştık. Allah’a şükür diktiğimiz güller, sonuç verdi. Görüldüğü üzere mahallemizde çok yoğun bir şekilde sarı gül var. Bu güllerin kokusu bambaşka. Ayrıca sarı gül, Gaziantep'te baharın habercisi ve sembolüdür. Bu konuda emek veren tüm arkadaşlarıma ben teşekkür ediyorum. Hakikaten arkadaşlarımız köylere gidip bu sarı gülleri bulup çeliklerini alıp getirdiler ve yetiştirdiler. Ondan sonrada Sarıgüllük Mahallesi’ne getirip tek tek diktiler. Mümkün olduğu kadar da bu gülleri çoğaltmaya gayret gösteriyoruz. Vatandaşlarımızın da kendi bahçelerinde, bağlarında bunu devam ettirmelerini talep ediyoruz. Gaziantep'in hakikaten önemli bitkilerinden birisi. Bu güzelliğin devamından yana emek veren arkadaşlarıma tekrar teşekkür ediyorum.”