Proje bazlı yatırım teşvik sistemi içerisinde yer alarak teşvik belgesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alan Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, projenin cari açığa ve istihdama büyük katkısı olacağını söyledi.

Erdemoğlu holding Sasa Polyesteri 2015 yılında bünyesine katmıştı. Halka açık bir şirket olan Sasa AŞ bu tarihten itibaren hızlı bir yenilenmeye giderek ciddi yatırımlar gerçekleştirdi. Teknolojik yenileme ve yeni endüstri 4.0 ile fabrikalarını büyüten Sasa halen 350 bin ton olan plimer, elyaf ve kimyasallar üretiyor. Sasa yeni yatırımlar ile bunu yakın zamanda 1.050.000 tona çıkaracağı belirtildi. Proje Bazlı Yatırım Teşvik sisteminde iki projesi ile teşvik belgesi alan Erdemoğlu Holding önümüzdeki dönemde 7.8 milyar dolarlık yatırım yaparak yıllık cari açığa 3.5 milyar dolarlık katkı sağlayacak.

 Konuyla ilgili olarak bilgi veren Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu şöyle dedi “ 10 Nisan günü Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız tarafından açıklanan proje bazlı teşvikten Sasa’da faydalanmıştır. Sasa bu teşvik ile yaklaşık 5000 kişiye istihdam sağlayacak ve Türkiye’nin dışa bağlı olduğu hammaddeler olan PTA, MEG gibi polyesterin hammaddelerini üretecektir. Bu iki hammadde toplamda 3.600.000 ton/yıl olarak üretilecektir. Ayrıca polimerler, cips, polipropilen, polivinil, ((PVC) ve süper emici polimerler olarak toplam 4.600.000ton/yıl olarak üretilecektir. Toplam yatırım bedeli 7.8 milyar dolar olan projenin cari açığa yıllık 3.5 milyar dolarlık katkı sağlayacaktır. Bu projenin Sasa’ya ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını dilerim”