Şehitlerinin isminin ve fotoğrafının okul dersliklerine verilerek öğrencilere şehitlerinin tanıtılmasını talep eden şehit aileleri kent yöneticilerinden bu konuda duyarlılık bekliyor. Türkiye’de ilk olarak Artvin’de başlatılan duyarlılığa Gazi şehrinde her anlamda destek olması gerektiğini belirten Şehit Aileleri Dernek Başkanı Hamza Bayındır ve Şehit babaları “Şehit evlatlarımızın isminin yaşatılması için duyarlılık bekliyoruz” çağrısında bulundu.

BAYINDIR: ÖĞRENCİLERİMİZE ŞEHİT EVLATLARIMIZ TANITILMALI

Türkiye’de ilk olarak Artvin’de başlayan ve okul öğrencilerinin şehitlerini tanımasını sağlayan projenin Gaziantep’te de hayata geçirilmesi gerektiğini anlatan Bayındır, “Şehitlerimizin isminin mutlaka yaşatılması gerekiyor. Şehitlerimizin ismi yaşatılması lazım çünkü bu ülke kolay kurtarılmadı. Bir memleketin şehidi gazisi yoksa o memleket kolay kazanılmış bir memlekettir. Bizim çocuklarımız bu ülke için canını verdi. Çanakkale şehitlerimiz var, Gaziantep Şehitlerimiz var hatta Yemen şehitlerimiz var. Bu memleket şehit kanı ile sulanmış ve kurtarılmış bir vatan toprağıdır. Artvin’de şehitlerin ismi okullarda sınıfların ismi olarak veriliyorsa sınıfların kapısına şehitlerin fotoğrafları asılarak onların bu vatan için nasıl şehit olduğu anlatılıyorsa bu uygulamanın Gaziantep’te de olması gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

“ KENT YÖNETİCİLERİ DUYARLILIK GÖSTERECEKTİR”

Gaziantep Valiliği, kaymakamlıklar, belediyeler ve milli eğitim müdürlüğünün bu konuda duyarlılık göstereceğini vurgulayan Bayındır, “ Valiliğimiz de kaymakamlıklarımız da belediyelerimiz de milli eğitim müdürlüklerimiz de bu konuda bizler kadar hassastır. Gaziantep bu topraklar için çok şehit vermiş bir şehir. Okullarımızda başlatılması gereken bu projeye seve seve destek vereceklerini biliyoruz. Bu projenin Gaziantep’te de hayata geçirilmesi gerekiyor. Şahinbey Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu 72 şehidimizin ismini parklara ve şehrin muhtelif yerlerine verdi. Şehitkamil Belediyemiz de şehitlerimizin ismini yaşatmak için çalışmalarda bulundu , gurur duyuyoruz. Şehit aileleri olarak bizim beklentimiz çocuklarımızın isminin yaşatılması” açıklamalarında bulundu. Bayındır, “Şehitlerin ismi okullarda yaşatılmalı ki geriden gelen nesillerimiz okul sıralarında bu topraklar için kimlerin şehit olduğunu canını verdiğini bilsin. Bir öğrenci demek bir gelecek demektir. Ağaç yaşken eğilir diyoruz. O zaman çocuklarımıza vatan ve bayrak sevgisini daha çok aşılamak için bunu yapmamız gerekiyor.” ifadelerinde bulundu.

“GAZİ ŞEHİR TÜRKİYE’DE ÖNCÜ OLMALI”

Gazi şehir olmamız dolayısı ile projede Türkiye öncüsü olunması gerektiğinin altını çizen Bayındır, “Biz Gazi şehiriz. Gazi şehir olmak kolay değil. Evet diğer illerimizde de şehitlerimiz oluyor. Ancak biz şehitliği tarihten beri tatmış bir şehiriz. Gaziler ve şehitler diyarıyız. Gazi şehir olarak başlatılacak bu projede bizim öncü şehir olmamız gerekiyor. Kent yöneticilerimizden bu konuda duyarlılık bekliyoruz, yapılırsa şehit anne ve babalarının dualarını alacaktır. Çünkü şehit anne ve babalarının tek isteği çocuklarının isminin hatırlanması ve sanki ölmemiş gibi yaşatılmasıdır” dedi. 

ŞEHİT BABALARI NE DİYOR !

Şehit evlatlarının okullarda ve dersliklerde yaşatılması için kent yöneticilerine çağrıda bulunan şehit babaları proje başlatılması için gazetemiz aracılığı ile çağrıda bulundu. Acılı şehit ailelerinin evlatlarının isminin okullarda yaşatılarak yeni nesillere aktarılması gerektiğini okurlarımız için şehit babalarının ağzından dinledik.

Mustafa Çekirdek:

Şehit babasıyım ve çocuğumun isminin hatırlanmasını istiyorum. Bu bizim en doğal hakkımız. Bazı şehitlerimizin isimleri parklara veriliyor. Ama her şehidin ismi yaşatılmalı. Onlar sanki hiç ölmemiş gibi her an yaşatılmalı. Bunun için de özellikle okullarımıza ve dersliklerimize şehit isimlerinin verilmesini talep ediyoruz.

Muharrem Davulcu:

Şehit ailesinin acısı hiç dinmez. Hem acı duyarız hem gurur duyarız. Ama bu gururumuzu daha da arttırmak için yeni nesillerimizin okullarımızda şehitlerimizi tanımasını istiyoruz. Gazi şehiriz diyorsak şehitlerimizin ismini her alanda yaşatmalıyız.

Hanifi Adıgüzel:

Öğrencilerimizin  bizler için bu vatan toprakları için nasıl şehit verdiğinin anlatılması gerekiyor. şehitlerimizin isminin okullarımızda yaşatılması sağlanırsa şehitlerimizin fotoğrafları okullarımızda yer alırsa şehitlerimize ve ailelerine en büyük hediye verilmiş olur.

Abdülkadir Esen:

Babası şehit olup da okuduğu okulda şehit babasının ismini göremeyen çocuklar üzülür. O şehitlerimiz için o çocukları için okullarda bu projenin başlatılması gerekiyor.Bu projenin de hayat bulacağını tahmin ediyoruz.

Celal Göğebakan:

Arvin’de yapılan bu projenin Gaziantep’te de yapılabileceğine inanıyoruz. Gaziantep çoğu şehirden çok daha fazla şehit vermiş bir şehirdir. Gazi diyarı verdiği şehitlerinin ismini de okullarında yaşatarak yeni nesillere şehidini, bayrağını, vatanını daha çok tanıtabilir.

Gani Perişan:

Şehit ve gazi aileleri için hükümetimiz elinden gelen her türlü desteği veriyor. Hatta çoğu şehidimizin ismi parklarda yaşatılıyor. Okullarımızda da yapılabilirse bu proje çok daha güzel olacaktır. Böyle bir izin çıkarsa okullarımız da seve seve bu projeyi başlatacaktır.

Ömer Özpekmezci:

Ben bir şehit babasıyım oğlumun şehitliğinin üzerinden yıllar geçmesine rağmen içimizdeki ateş halen sönmedi. Şehitlerimizin ismini okullarda görmek acımızı bir nebze de olsa azaltır. Sanki hiç şehit olmamış gibi onların ismini okullarda görmek istiyoruz. Öğrenciler de görsün bilsin şehitlerini tanısın.

(AHMET ATMACA)