Şehitkamil Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suna Sertpolat, açık öğretim ortaokul ve lise kayıtları hususunda açıklamalarda bulunarak öğrencilerin son kayıt tarihinden önce kayıtlarını tamamlaması gerektiğini söyledi. 20 bin açık öğrenim kapasitesi ile Gaziantep’in en büyük lisesi konumunda olan Şehitkamil Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü, bünyesindeki birçok kurs ile de vatandaşlara meslek sahibi olma imkanı sunuyor.

OKUL KAYITLARI BAŞLADI

Açık orta okul ve lise kayıtlarının başladığını söyleyerek öğrencilerin kayıtlar konusunda acele etmesi gerektiğini dile getiren Sertpolat, “Açık lise kayıtlarımız başladı. İkinci dönem yeni kayıt tarihlerimiz ise 13 Ocak ile 3 Şubat arasında devam edecek. Öğrencilerimiz 2008 yılından önce mezun olmuşlar ise tastiknamelerinin ikinci nüshalarını ve ortaokul belgelerini istiyoruz. Bunun yanında kimlik fotokopisi ve banka dekontu ile öğrencilerimizin kayıtlarını yapabiliyoruz. 2008 yılı sonrası mezun olan öğrencilerimizden tastiknameye ve diplomaya ihtiyaç duyulmadan E okul üzerinden tüm bilgilerine ulaşarak okul kayıtlarını yapabiliyoruz” ifadelerinde bulundu.

GAZİANTEP’İN EN BÜYÜK LİSESİ KONUMUNDAYIZ

Şehitkamil İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü olarak 20 bin açık lise ve ortaokul kayıtlı öğrencilerinin bulunduğunu söyleyerek Gaziantep’in en büyük lisesi konumunda olduklarını söyleyen Sertpolat şu açıklamalarda bulundu, “Gaziantep’te şu anda açık lise ve ortaokul kaydı yapılan toplamda 20 bin öğrencimiz var. Açık lise olarak Gaziantep’in en büyük lisesiyiz diyebiliriz. Suriyeli öğrencilerimizin de kayıt işlemlerini kaymakamlıklar aracılığı ile denklik işlemleri yapıldıktan sonra alabiliyoruz. 70 yaşında ortaokul ya da lise kaydı yapan öğrencilerimiz bile var. Halk eğitim vasıtasıyla hiç okula gitmemiş olup da ilk, ortaokulu bitirip akabinde liseyi bitirip üniversite sınavında güzel yerler kazanan öğrencilerimiz de mevcut”. 

SIFIRDAN BAŞLADI KURUMA ÖĞRETMEN OLDU

Şehitkamil Halk Eğitim Müdürlüğü kursları ile okuma yazma öğrenmeye başlayıp üniversiteyi de bitirdikten sonra aynı kurumda öğretmenlik yapmaya başlayan bir kursiyerin hikayesini anlatan Sertpolat, Kurslarımızda çok farklı hayat hikayelerine rastlamak mümkün. Örneğin bir öğrencimiz ilkokul üçüncü sınıftan okulu bırakmış ve çeşitli sebeplerle okuyamamış. Sonrasında kurumumuza başvurarak ikinci kademe okuma eğitimi ile başlayan eğitim sürecini ilk, ortaokul sonrasında lise sonrasında üniversite ile devam ettirdi. Üniversiteden sonra ise Şehitkamil Halk Eğitim Müdürlüğü’nde kurs öğretmeni olarak işe başladı. Bu başarılarda kurum olarak yer almaktan bizler de onur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

AİLE EKONOMİSİNE KATKI SUNUYORLAR

Kadınların halk eğitim kursları ile hem meslek edindiklerini hem de ev ekonomisine katkı sunduklarını vurgulayan Sertpolat, “Kadınlarımız halk eğitim kursları ile birçok alanda söz sahibi olmaya başladı. Kurslar vasıtası ile hem el becerilerini geliştiriyorlar hem de yapmış oldukları el emeği göz nuru ürünlerini satarak ev ekonomisine de katkı sağlıyorlar. Tüm vatandaşlarımızı halk eğitim merkezlerimize uğramaları için uyarıyoruz. Her yaş kategorisinde vatandaşlarımız için kendilerini geliştirebileceği kurslarımız mevcut” ifadelerine yer verdi.

VATANDAŞLARIMIZI MESLEK SAHİBİ YAPIYORUZ

Meslek edindirme konusunda vatandaşlara önemli projeler sunduklarını söyleyen Sertpolat, “Şehitkamil İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü olarak meslek edindirmede de önemli çalışmalarımız oldu. Diğer tüm kurumların da desteğini alarak vatandaşlarımızı meslek sahibi yapıyoruz. Meslek eğitimlerinin yanında spor kurslarımız da devam ediyor. Gaziantep’te çok fazla sporcu yetişiyor. Özellikle çocuklarımızın okul tatillerinde zamanlarını daha dolu geçirmesi için spor faaliyetlerine yönlendiriyoruz. Halka eğitim merkezi olarak yoğun şekilde hijyen eğitimleri de veriyoruz. Kuruma başvuran hiçbir kişi ya da işyerinin talebini geri çevirmedik. Toplamda sekiz saat olan eğitimimizden sonra gerekli sınava tabi tutularak sertifikalarını alabiliyorlar” dedi. AHMET ATMACA