Çiftçi borçlarının ötelenmesi ve iklim şartlarındaki elverişlilikle bu yıl  bol verimli bir yıl geçeceğini söyleyen Şehitkamil Ziraat Odası Başkanı Cuma Yiğit, “Kredilerin ötelenmesi çiftçiye can suyu olacak” dedi.

ÇİFTÇİ RAHAT BİR NEFES ALACAK

Ötelenen kredi borçlarının çiftçiye can suyu olduğunu söyleyerek çiftçilerin rahat bir nefes alacağını belirten Yiğit, “Geçen yıl ciddi bir kuraklık yaşamıştık ve çoğu çiftçi tarlasına yaptığı masrafı bile kurtaramadı ve dolayısıyla borç batağının içine girmişti. Çiftçilerin büyük borçlarının olduğunu her mecrada da oda başkanları olarak dile getirmiştik. Bu yıl çiftçilerimizin Ziraat Bankası’na olan borçları 2019 Temmuz ayı sonrasına ötelendi.  Çiftçi kredi borçlarının ötelenmesi ile biraz rahatladı ve yeni hasat dönemine daha umutlu bakıyor şu an” açıklamalarında bulundu.

BOL VERİMLİ BİR YIL OLACAK

Bu yılki yoğun yağışlarla çiftçinin bol verimli bir yıl geçireceğini ve bu durumun da hem rekolteye hem de fiyatlara olumlu yönde yansıyacağını söyleyen Yiğit, “Bu yıl yağışlar çok iyi oldu. Son on yılda böyle güzel yağışlar almadık. Bu yıl tüm ürünlerimiz çok güzel mahsul verecektir. Geçtiğimiz yıl üzüm bağlarında çok büyük oranda hasat kaybı yaşadık. Fıstıkta da çoğu yerde kuraklık belirtileri baş gösteriyordu. Şu anda bu yağışlarla yeni hasat döneminde önemli üretimler olacaktır. Çok üretip fiyatlar ucuzlarsa hem üretici kazanır hem de  ürünü satın alan vatandaş kazanır” dedi.

AHMET ATMACA