Gaziantep Valisi Davut Gül, Coronavirüsle mücadele kapsamında alınan yeni tedbirleri açıkladı. Mülki idari amirleri ile gerçekleştirdiği olağan toplantısında konuya açıklık getiren Vali Gül, “İl dışından gelen şahsi araçlar ve içindeki insanlar 14 gün boyunca bulunduğu şehirden dışarı çıkamayacak. Şehre giriş yapan şahsi araçlar kayıt altında ve 14 gün boyunca da takip altında tutulacak” dedi.

NİSAN AYI OLAĞAN MÜLKİ İDARİ AMİRLER TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Nisan ayı Olağan Mülki İdari Amirler Toplantısı, Covid-19 tebirleri kapsamında Vali Davut Gül Başkanlığı’nda video konferans şeklinde gerçekleştirildi. İlçe kaymakamları ile video konferans yöntemi ile görüşen Vali Gül, önemli bir konunun altını çizerek Umumi Hıfzıssıhha kapsamında alınan kararları değerlendirdi.

ŞEHRE GİRİŞ YAPAN ŞAHSİ ARAÇLAR 14 GÜN BOYUNCA ŞEHİR DIŞINA ÇIKAMAYACAK

Şahsi araçların il dışından Gaziantep’e giriş yapması hususunda bilgi veren Vali Gül, “Araçların il dışından şehrimize gelmesiyle ilgili İç İşleri Bakanlığımızdan yeni bir genelge geldi. İl dışından gelen özel araçlar şehrimize geldiğinde iki iş yapacağız. Birincisi emniyet ve jandarmaya söyledik ve ile giren her araca 14 gün boyunca dışarıya çıkmaması için kara listeye alacağız. Bu şu anlama geliyor. İl dışından İslâhiye’ye geldi diyelim. Bu kişi 14 gün dolmadan karantinadan çıkarsa ya da bir ilçeden çıkıp başka bir ile geçerse PTS’ler sinyal verecek.  Bu aracın 14 gün boyunca Gaziantep’te kalması lazım. Dolayısıyla araçla birlikte kişilerin de 14 gün boyunca Gaziantep’te kalması gerekiyor” açıklamalarında bulundu.

İLÇE KAYMAKAMLARI DENETLEME YAPACAK

Şehirlerarası seyahatle ilgili kararın Umumi Hıfzıssıhha kapsamında alındığını dile getiren Vali Gül, “Bu uygulama yerinde bir uygulama. Kaymakamlıklarımız da yine günde en az on yeri arayarak gelip giden var mı diye kontrol etmesi gerekiyor. İslâhiye’de uygulanan sistemi tüm kaymakamlıkların da uygulaması gerekiyor. Özetle araçların 14 gün Gaziantep dışına çıkmama kararı koyuyoruz. Bu kararı Umumi hıfzıssıhha kararı olarak alıyoruz. Pozitif vakalar mutlaka hastanede kalacak. Pozitif vakaların temasta olduğu kişiler de 14 gün boyunca pansiyonlarda karantinada kalacak” ifadelerine yer verdi.  (AHMET ATMACA)