Her sektörde boy gösteren Suriyeliler kaçak olarak öğrenci taşıma işine de girdiler. S plakası bulunmayan ve kaçak olarak çalışan Suriyeli servisçiler konusunda öğrenci velilerini uyaran Gaziantep Servis Araçları İşletmeciler Odası Başkanı İsmet Özcan, “Velilerimiz öğrencisini kime emanet ettiğini iyi bilsin.  S plakası olmayan şirketlerden bağımsız servisçilere güvenmeyin” dedi.

KURAL TANIMIYORLAR

Suriyelilerin kaçak olarak öğrenci taşıma işine girdiklerini ve öğrenci servislerinin taşıması gereken hiçbir standarda uymadan piyasaya çıktıklarını ifade eden Özcan, “Suriyeliler artık kaçak olarak öğrenci taşıma işine de girdiler. Gaziantep’te şu anda 40 ila 50 arasında Suriyeli olup da servisçilik yapan kişiler var. Hiçbir şirket ile anlaşmalı değil. Araçlar da S plakalı değil. Öğrenci servisinde uyulması gereken hiçbir zorunluluk yoktur aksine bir araç içinde yaklaşık 40 öğrenciyi taşıyor” açıklamalarında bulundu.

11 KİŞİLİK ARACA 40 KİŞİ ALIYORLAR

Gaziantep’te yaklaşık yirmi tane Suriyeli kaçak öğrenci servisinin yakalandığını ve bu servislerin 11 kişilik olmasına rağmen içinde 40 öğrenci taşınarak güvenliğin hiçe sayıldığını söyleyen Özcan, “Trafik müdürlüğümüz bu konuda önemli bir çalışma başlattı. Şu ana kadar yaklaşık yirmi tane Suriyeli kaçak öğrenci taşıt servisi yakalanarak bağlandı. Halen piyasada var. Öğrenci velilerimizden isteğimiz bu servislere itibar edilmemesi yönündedir. Veliler çıkıp baksınlar. S plakalı olduklarını kontrol etsinler. Yakalanan araçlar 11 kişilik ve içinden kırk öğrenci çıktı. Bu araçlarda kesinlikle öğrenci sağlığı ve hayat güvenliği gözetilmiyor” dedi. AHMET ATMACA