Yeni eğitim ve öğretim yılında okul giriş ve çıkış saatlerinde değişiklik olduğunu söyleyen Gaziantep Servis İşletmecileri Odası Başkanı İsmet Özcan, “Bakanlık uygulaması ile Gaziantep’in okul saatleri birbiri ile çelişik. Öğrenci ve velinin asılı sorunu erken saatte başlanılan eğitim” dedi.

ÖĞRENCİ VELİLERİ YİNE MAĞDUR

Öğrencilerin erken saatte okula gitmemesi için değişiklik yapılsa da Gaziantep’te çoğu öğrencinin yine erken saatte okul önlerinde beklemek zorunda kalacağını aktaran Özcan, “Bakanlığın okul servisleri ile düzenlemesinin temel amacı çocukların okula biraz daha geç gitmesi yönünde oldu. Kış saatlerinde baktığımızda özellikle çocuklar karanlık saatlerde okula gitmek zorunda kalıyordu. İşe gitmek zorunda kalan veliler çocuklarını okul servislerine bindirmek için ya işine gidemiyordu ya da işine geç kalıyordu. Çocuğunu kendisi okula bıraksa bu kez de çocuklar okul açılıncaya kadar bir saat kapıda karda kışta beklemek zorunda kalıyordu” diye konuştu.

BAKANLIK UYGULAMASI İLE GAZİANTEP’İN OKUL SAATLERİ ÇELİŞİK

Bakanlığın okul giriş ve çıkış saatleri ile Gaziantep’in okul saatlerinde çelişki olduğunu açıklayan Özcan, “Gaziantep’te de okul giriş çıkış saatleri değiştirildi. Ancak istenilen sonuç elde edilemedi. Bakanlık uygulaması ile bizim ilimizin okul saatleri çelişik durumda. Servisçi için sorun yok ancak mağdur olan ya çocuklar oluyor ya da öğrenciler. Okul giriş ve çıkış saatlerinin çok iyi ayarlanması gerekiyor ki servisçiler çocukları zamanında okula yetiştirebilsin. Servisçiler birini alıp okula götürüyor diğerini okuldan alıp evine bırakırken zamanla yarışıyor. Buna rağmen Gaziantep’te her yüz kazadan sadece birisinde okul servisleri var bu bir kazanın da yalnızca 0,5 hatası servis şoföründen kaynaklanıyor. Yani servisçilerin trafik kazalarında ihmali yüzde 1 bile değil” dedi.

OKUL SAATLERİNDE ASIL DÜZENLEME OKULA ERKEN BAŞLAYAN ÖĞRENCİLER İÇİN OLMALI

Gaziantep’te sabah saat 06.40’da ders başı yapacak öğrenciler yerine değişikliğin daha geç saate olan 08.20’de ders başı yapan öğrenciler için gerçekleştirildiğini söyleyen Özcan, “Gaziantep’te okul girişlerinde servisçiler için sorun yoktur ancak veliler ve öğrenciler için sorun var. İlimizde yapılan saat değişikliği asıl sabah 06.40’de yapılması gerekirken sabah saat 8.20’de eğitim alan öğrenciler için değiştirildi. Asıl değişikliğin 06.40 öğrenci gurubu için olmalı. Ama ilimizde lise öğrencilerinin giriş saatlerinde değişme oldu. Lise öğrencileri başının çaresine bakacak yaşta. Bu konuda da küçük öğrencilerin giriş saatlerinin değiştirilmesi veliler ve öğrenciler açısından iyi olacak. Bugün okulun ilk günü bakacağız. Okul çıkış saatlerinde bir çakışma ve yığılma olursa okul çıkış saatlerinin değiştirilmesini talep etmek durumunda kalacağız” ifadelerine yer verdi.

OKUL GİRİŞ VE ÇIKIŞ SAATLERİ YENİDEN DÜZENLENDİ

Yeni düzenleme ile okul giriş ve çıkış saatlerinde yapılan değişimleri açıklayan Özcan, “ İlimizde okulların giriş ve çıkış saatleri ise şöyle: Anaokulu ikili eğitim giriş 06.50 çıkışı 12.10, Anaokulu öğlenci girişi 13.00, çıkış 17.10, İlkokul normal eğitim girişi 08.50 çıkışı 14.20, ilkokul ikili eğitim girişi 07.10 çıkışı 12.10, öğlen devresi giriş saati 12.20, çıkışı 17.20, ilkokul ortaokul giriş 06.40, çıkış 12.30, öğlen girişi 12.50, çıkış 17.40,  ortaokul tekli eğitim giriş saati 08. 40, çıkışı 15.00, Anadolu Liseleri giriş 08.00 çıkışı 15. 30 olarak düzenlendi” dedi. (AHMET ATMACA)