Beden eğitimci ve sporcu Kerem Balyemez, spora ve sporcuya verdikleri destekleri gazetemize değerlendirdi. Spora yapılan desteklerin yetersiz kaldığına dikkat çekerek sportif faaliyetlerin daha çok desteklenmesi için yazılı, görsel ve eğitsel anlamda sundukları faaliyetlerin dernekleşerek devam edeceğini söyleyen Balyemez, “Spor sağlığın ve mutlu hayatın temel taşıdır. Bizim öncelikli hedefimiz spora ve sporcuya destek sağlamak” dedi.

VERDİĞİMİZ EĞİTİMLERLE SPORUN DESTEKÇİSİ OLUYORUZ

Beden eğitimi ve spor dünyasında yazılı, görsel ve eğitsel faaliyetlerde önemli destekler sunduklarını dile getiren Balyemez, “Beden eğitimi öğretmenlerine ve spor dünyasına eğitimler veriyoruz. Eğitimlerle, videolarımızla, eğitsel oyunlarımızla eğitsel eğitimler verdiğimiz için çok talep aldık. 2008 Pekin Olimpiyatlarında Hürriyet Gazetesi’nin yapmış olduğu araştırmada bedeneğitimigentr internet sitemiz birincilik almıştır. Sonrasında spora ve sporcuya ses olmak için dergi çıkartalım dedik. En büyük eksiklik sporun yazılı metin olarak sesisin düşük olmasıdır. Biz kesinlikle bir kazanç elde etmeden spor ve yaşam dergimizi çıkartıyoruz. Biz beden eğitimi öğretmenleri olarak sesimizi duyurmak ve spor kültürünü yaygınlaştırmaktır” açıklamalarında bulundu.

BELEDİYELERİN SPOR SALONLARINI ARTTIRMASI GEREKİYOR

Gaziantep’te spor salonlarının eksik olduğunu söyleyerek belediyelerin daha çok spor salonu yapması gerektiğini vurgulayan Balyemez, “Spora verilen değer yeni yeni artmaya başladı. Belediyelerimiz daha yeni yeni spor salonları yapmaya başladı. 2006’yılına kadar Türkiye’de spor sokaklarda  parklarda spor aletleri yoktu. Gaziantep’in spor salonlarına baktığımızda bir elin parmağını geçmiyor. Eksiğiz spor kültüründe. Belediyelerimizin bu yönde eksiği var. Stadyumumuz var çok büyük. Ama bu stadyum daha fazla cazibe merkezi haline getirilebilir. Sadece futbol için kullanılmamalı” dedi.

SPORA VERİLMEYEN DESTEK BAŞARIYI DÜŞÜRÜYOR

Spora sunulan desteklerin düşüş göstermesi ile spor başarılarında da düşüş yaşandığına dikkat çeken Balyemez, “Bugün bakıyoruz millilik bursları çok düşürüldü. Yakın zamanda da tasarruf dolayısıyla bu bütçeler iyice kısılacak. Durum böyle olunca milli sporcu yetiştiremeyiz.  Fark ediliyorsa son zamanlarda spor başarılarında bir düşüş var. Bizde bakıyoruz beden eğitimi öğretmenlerine ve spor etkinliklerine yeteri kadar önem verilmiyor. Topu ver oynasın gözüyle bakılmaması gerekiyor beden eğitimi öğretmenlerimize. Bugün okullarımızın spor aletlerinin arttırılması gerekiyor. Öğrenci başı beş lira spor desteği verilmiş olsa tüm okulların spor eksiklikleri giderilir beden eğitimi öğretmenleri de böyle olunca sürekli çalışır” diye konuştu.

BAŞARIMIZI TÜRKİYE GENELİNDE DERNEKLEŞTİRİYORUZ

Türkiye’nin 81 ilinde ve ilçelerinde dernekleşerek faaliyetlerini ulusalda taçlandırmak istediklerini bildiren Balyemez, “ Yakın zamanda dernek kuruyoruz. 81 ilde ve ilçelerimizde temsilcilikler oluşturacağız ve böylelikle sporu daha fazla kişiye ulaşması için Beden Eğitimi Spor ve Yaşam Derneği oluşturuyoruz. Derneğimizin altyapı çalışmalarını tüm illerimizde sürdürüyoruz. Yılın sporcu ödüllerini seçeceğiz önümüzdeki günlerde. Bu seçim de yine Gaziantep’te olacak ve Gaziantep için çok büyük bir atılımdır. Gaziantep’te yılın spor ve yaşam ödüllerini vereceğiz. Yapacağımız bu girişimde sporu ile sporcusu ile bürokratı ile her kesimden destek bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

SPORUN VE SPORCUNUN SESİ OLUYORUZ

Sporun ve sporcunun sorunlarını gündeme almak ve çözüm aramak için yazılı ve basılı yayın mecrasında seslerini yetkililere duyurmak istediklerini söyleyen Balyemez, “Beden eğitimi öğretmenlerine, antrenörlere, sporculara, akademisyenlere ve spor severlere hitap ediyoruz. İnternet sitemize çok önem veriyoruz. İnternet sitemizi desteklemek için yine dergi yayını da yapıyoruz. İnternet sitesi üzerinden tüm sporun ve sporcunun sorunları bizlere iletilir biz de bunları cevaplandırılıp gerekli mercilere ulaştırılmasını sağlarız. Türkiye’nin spor merkezi Gaziantep’te. Spor dünyasında çok önemli projelerimiz var. Yine internet sitemiz ve sporcularımıza daha iyi hizmet vermek için mobil uyumlu hale getirilecek” dedi. AHMET ATMACA