Bina duvarlarındaki derin çatlaklardan dolayı tedirgin olan esnaflar yetkililerden onarım ya da yeni bir bina için yardım bekliyor. Tehlikenin göbeğinde esnaflık yaptıklarını söyleyen Spotçular ve İkinci Elciler Dernek Başkanı Mehmet Çapgu, “Olası bir göçükten önce çare bekliyoruz” dedi.

DEPREME DAYANIKSIZ RAPORU ÇIKARILDI

Gaziantep’te et halinin de içinde bulunduğu spotçular çarşı binasına yaklaşık iki yıl önce çürük raporu verilmesine rağmen esnafların halen tehlikeli bina içinde çalıştırılmaya devam edildiğini aktaran Çapgu, “Binamızın deprem konusunda dayanıksızlığı raporlandırıldı ve üzerinden iki seneye yakın süre geçti. Zemin sağlamlaştırma ile ilgili bir çalışma yapılmadı. Bina içerisinde gerçekten büyük tehlike arz eden çatlaklar oluşmuş durumda. Bu sitenin içerisinde 100’ün üzerinde spotçu esnafı var. Site altında yine bu sayıya yakın et hali esnafı var. İçerisindeki müşterilerle birlikte esnafları da düşündüğümüzde olası tehlikenin büyüklüğünü daha iyi anlayabiliriz. Maalesef bina ile ilgili bir çalışma yapılmadı” ifadelerinde bulundu.

SPOTÇULAR YENİ BİR ÇARŞI İSTİYOR

Gaziantep’ten daha küçük illerde dahi işlevsel ve hijyenik spotçular çarşısının bulunduğuna dikkat çekerek şehrin spotçular çarşısı eksikliğine değinen Çapgu, şu açıklamalarda bulundu “Spotçuların bu site içerisine sığmadığını defalarca dile getirdik. Gerek eşya alım satımı yapılırken, gerek müşteri arabası ile gelmek istediğinde çok büyük bir trafik sorunu yaşıyoruz. Tüm vilayetleri işimiz gereği geziyoruz. Diğer şehirlere baktığımızda gerçekten takdir edilecek ve hijyenik spotçular sitesi var. Gaziantep’in spotçular çarşısı akşam saat yedi olduktan sonra tinercilerin yuvası oluyor. Böyle bir ortama ailelerin gelme ihtimali var mıdır? Bu yüzden de kimse çarşımıza gelmek istemiyor”

ÇARŞI GAZİANTEP’E YAKIŞMIYOR

Gaziantep’e gelen misafirlerin otogara adım attıktan sonra ilk durak olarak spotçuları gördüğünü ancak görülen manzara karşısında hayal kırıklığına uğradıklarını ifade eden Çapgu, “Gaziantep’e gelen misafirlerin ya da atanmış memurların ilk durağı otogardır ikinci durağı mecburen spotçular çarşısıdır. Öğrenciler de memurlar da bütün alışverişlerini spot üzerine yapar. Çarşımıza gelen memurlar ya da öğrenciler de durumdan hiç memnun değil. Projeler ürettik. Yer talebinde bulunduk ancak yetkili birileri ile görüşemedik” dedi. AHMET ATMACA