Törende konuşan Bakan Gül, “Bugün, tüm sürecini büyük bir heyecan ile takip ettiğim Şehitkamil Sanat Merkezi’nin açılışını bizzat görmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Gaziantep’imize böyle güzel bir eser kazandırdığı için Şehitkamil’imizin çok değerli Belediye Başkanı Sayın Rıdvan Fadıloğlu’na Gaziantep’imiz, çocuklarımız, gençlerimiz adına en kalpten şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Gaziantep’in kültür-sanat hayatına yeni bir renk katan Şehitkamil Sanat Merkezi’nin (ŞSM) açılışı yoğun katılımla görkemli bir şekilde gerçekleştirildi. Toplam 14 bin 600 metrekare kapalı alana sahip ŞSM içerisinde; 400 kişilik konser salonu, sanat galerisi, VİP salonu, 7 adet musiki eğitim salonu, 120 metrekare prova salonu, 3 adet kulis, 4 adet el sanatları atölyesi, 7 adet müzik aletleri depolama alanı,  5 adet idari büro, 240 kişilik açık amfi ve fuaye alanı, bin 700 metrekare teras ve açık sergi alanları, kütüphane, E-Kütüphane, kafeterya, 2 katlı 250 araçlık kapalı otopark bulunuyor.

GERÇEKTEN GELECEĞİMİZ ADINA ÇOK BÜYÜK BİR KAZANÇTIR

Yapılan merkezin şehrin dokusuna uygun bir mimariyle tasarlandığını kaydeden Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, “Çok güzel bir Sanat Merkezinin açılışına tanıklık ediyoruz. Gaziantep, bir sanayi şehri ama aynı zamanda çok öncü bir sanat şehri olması için çok önemli adımlar atıldı. Bugün, tüm sürecini büyük bir heyecan ile takip ettiğim Şehitkamil Sanat Merkezi’nin açılışını bizzat görmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Gaziantep’imize böyle güzel bir eser kazandırdığı için Şehitkamil’imizin çok değerli Belediye Başkanı Sayın Rıdvan Fadıloğlu’na Gaziantep’imiz, çocuklarımız, gençlerimiz adına en kalpten şükranlarımı sunuyorum. Eğer bir şehrin operası, tiyatrosu, sanat etkinlikleriyle mimarisi devam ediyorsa o şehir geleceğini kurtarmış demektir. Yollar, köprüler, altyapı çalışmaları yapmak elbette görevimiz ama bir gencimizin burada bir sanat faaliyeti, bir enstrümanla hemhal olması gerçekten geleceğimiz adına çok büyük bir kazançtır. Bugün bu anlamda çok önemli bir merkezin açılışını yapıyoruz. Gaziantep’imize; çok büyük bir yarışma projesi yapılarak şehrimize uygun, yatay mimari kullanılarak, şehrimizin dokusuyla uyumlu güzel bir merkez kazandırıldı. Gaziantep’imize hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.

BAŞKANIMIZ VE TÜM EKİBİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Merkezin, Gaziantep’te büyük bir ihtiyacı karşılayacağını belirten Gaziantep Valisi Davut Gül, “Yaşanabilir şehirlerin kriterleri var. Bu gibi fiziki yapılar bu açıdan çok önemli. Bir şehirde kültür-sanat faaliyetlerinin yapılabileceği alanların olması çok önemlidir. Gaziantep’te 18 yaşının altında 1 milyonun üzerinde genç, çocuk var. Hanımefendileri de sayarsak bu kişilerin kültürel ve sosyal faaliyetlerini yapacağı alanlara ihtiyaç var. Çok şükür hem Büyükşehir Belediyemiz hem de ilçe belediyelerimiz her geçen gün bu konuda katkı sunuyorlar. Bu eser de inşallah Gaziantep’imizin önemli ihtiyaçlarını karşılayacaktır. Bu eseri yaptığı için Şehitkamil Belediye Başkanımız ve tüm ekibine teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

ÇOK ÖNEMLİ YATIRIMLAR ARDI ARDINA GELİYOR

Gaziantep adına çok önemli bir merkezin açılışının yapıldığını söyleyen AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, “Bugün; önemli, tarihi bir gün yaşıyoruz. Gaziantep’in sanatı, kültürü ve buna bağlı etkinliklerinin arttırılacağı çok önemli bir merkezin açılış törenindeyiz. Gaziantep; sanatı, kültürüyle yükselen bir şehir olacak. Çok önemli yatırımlar ardı ardına geliyor. Sadece sanayide, ekonomide değil, her alanda yükselen bir Gaziantep’i önümüzdeki dönemde hep birlikte göreceğiz. Bizler, Milletvekilleri olarak Belediye Başkanlarımızın yanındayız. Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu ve ekibini yürekten kutluyorum. Gaziantep’in dokusunu yansıtan, çok önemli kültür ve sanat etkinliklerinin bu merkezde yapılacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

ŞEHİTKAMİL’İN ESERLERİNDE HER ZAMAN BİR FARKLILIK VARDIR

Tasarımı, kalitesi, ince ayrıntılarıyla fark yaratan bir merkezin açılışında bulunduklarını dile getiren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şunları söyledi:

“Şehitkamil Belediye Başkanımıza ve ekibine, bu güzel eseri şehrimize kazandırdığı için çok teşekkür ediyorum. Şehitkamil’in eserlerinde her zaman bir farklılık vardır. Şehitkamil yaparsa en güzelini yapar. Tasarımı, kalitesi, verdiği ince ayrıntılarla fark yaratır. Bugün açılışını yaptığımız bu eserin de her ayrıntısı ince ince düşünülmüş. Büyük bir kimlik, büyük bir tasarım, büyük bir içerik, büyük bir vizyon var. Bu eser, kültür ve sanat adına hem şehrimizin hem de ülkemizin geldiği noktayı gösteriyor. Kültürüyle yükselen bir Gaziantep için, sanatı ve sanatçısıyla yükselen bir Gaziantep için Sayın Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine bu güzel eserden dolayı çok teşekkür ediyorum.”

 

TESİSLERİN TAMAMI TAM KAPASİTEYLE MİLLETİMİZE HİZMET EDİYOR

Gaziantep’i yaşanabilir kentler sıralamasında daha yukarılara taşımak için çalıştıklarını vurgulayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, şöyle konuştu:

 

“Gaziantep, geçmişte ‘Küçük Buhara’ adıyla anılan ilmin, sanatın merkezi olan bir yer. 100 yıl önce bu etkinliğini devam ettirirken, son dönemde maalesef ekonomik büyümenin yanında sanatsal, kültürel etkinliklerimiz istediğimiz noktada değildi. Gaziantep; üreten, ihracat yapan bir şehir ama diğer taraftan kültürel ve sanatsal etkinliklerde maalesef biraz geride kalmıştık. Göreve geldiğimiz andan itibaren tek şiarımız Gaziantep’i yaşanabilir kentler sıralamasında nasıl daha yukarılara çıkarabiliriz noktasından hareketle adım adım bu tür tesisleri hayata geçirmeye gayret ettik. Çok şükür bugüne kadar yaptığımız kültürel, sanatsal ve sosyal tesislerin tamamı tam kapasiteyle milletimize hizmet ediyor. Merkezimizin yapımında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”

 

Yapılan konuşmaların ardından açılışı yapılan Şehitkamil Sanat Merkezi gezildi.