Gaziantep Ak Parti Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyon Sözcüsü Nejat Koçer, kadınların iş hayatından koparılmaması ve çocukların daha sağlıklı bireyler olarak yetiştirilmesi kapsamında gerçekleştirilen Bakanlık projesi ile büyükanneye verilecek olan aylık ücretinin detaylarını, Gaziantep Denge Gazetesi’ne değerlendirdi.

İZMİR VE BURSA’DA BAŞLAYACAK

Öncelikle İzmir ve Bursa olmak üzere iki pilot ilde başlatılması düşünüle projeye ileri de Gaziantep’in de dahil edilmesi için çalışmalar başlatılacağını söyleyen Koçer, sicil affı konusunda da önemli açıklamalarda bulundu.

KADINLAR İŞ HAYATINDAN KOPARILMAYACAK

Kadınların iş hayatından koparılmaması ve çocukların daha sağlıklı birey olarak yetiştirilmesi için bakanlık tarafından büyükannelere maddi yardım sağlanacağını söyleyerek uygulamanın iki pilot ilde start verileceğini açıklayan Koçer, “Özellikle büyükşehirlerde annelerin hem çocuklarına bakması hem de iş hayatında olması durumu zorlaştırdığından iş hayatından kopan annelerimiz oldu. Kadınların iş hayatında etkin olmasını arzu ediyoruz. Aynı zamanda çocuğun da daha iyi şartlarda bakılmasını arzu ettiğimiz için böyle bir teşvik mekanizması bakanlığımız tarafından oluşturuldu. Bu uygulama şimdi pilot illerde başlayacak. Uygulamanın artı ve eksileri ile vatandaşlardan gelecek şikâyetler değerlendirilmeye alınacak. Tüm bu araştırmalar ile uygulamanın yaygınlaştırılması sağlanacak” dedi.

GAZİANTEP’İN DE KAPSAMA ALINMASI İÇİN ÇALIŞMA YAPILACAK

Ebeveyn yardımı konusunda iki pilot il seçildiğini ve ilerleyen zamanlarda Gaziantep’in de bu kapsama alınması için çalışma başlatacaklarını söyleyen Koçer, “Burada esas olan hem çocuğun sağlıklı bakımı hem de kadının iş hayatından koparılmamasıdır. Çocuk üç yaşına ulaşıncaya kadar büyük anneler bu yardımdan yararlanacak. Gaziantep şu anda bu kapsama alınmadı. İleriki aşamada Gaziantep’in de bu kapsama alınması için çalışmalarımız olacak. Burada öncelikli hedefimiz sosyal devlet anlayışıdır. Aklımıza hayalimize gelmeyen destekler ile hem çocuk sağlığı hem kadının iş hayatında aktif rol alması sağlanıyor. Dul kadınlara verilen destekler, evinde engelli çocuğuna bakan aileler, ya da evinde yaşlı büyüğüne bakan ailelerimize, şehit ailelerimize, engelli ailelerimize çok sayıda yardımlarda bulunuluyor. Toplumun sağlıklı büyümesi sağlanıyor” açıklamalarına yer verdi.

VATANDAŞ BANKA İLE SORUN YAŞAMAYACAK

Sicil affı konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını ve gecikmeli olsa da ödeyen vatandaşlar için bankacılık sistemlerinde yaşanacak olası engelleri ortadan kaldıracaklarını dile getiren Koçer, “Sicil affı şu anda mecliste ve çalışmalar devam ediyor. Hükümetimizin yapmış olduğu çalışma ile borcunu ödemiş herhangi bir yükümlülüğü kalmamış ancak herhangi bir sebep dolayısı ile borcunu ödeyememiş ve bankacılık sistemine eklenmiş kişilerin karşısına çıkacak engelleri ortadan kaldırıyoruz. Borcunu ödemiş vatandaşlarımızın tekrardan iş hayatında ve normal hayatta işlerini sürdürmelerini sağlıyoruz” dedi. AHMET ATMACA