Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, Gaziantep’te hızla artan Koronavirüse dikkat çekerken şehirde yapılan test sayısının yetersiz olduğuna da işaret ederek vaka sayısı hakkında net bilgi alınması için test sayısının arttırılması gerektiğini söyledi. Atay, “Test sayısının gerekli girişimler yapılarak bir an önce artırılması elzem olmuştur” dedi.

TÜRKİYE GENELİNDE DÜŞERKEN GAZİANTEP’TE VAKA ARTIYOR

Türkiye’de vaka sayısının günden güne azalırken Gaziantep’te vaka sayısının artış gösterdiğini söyleyen ve bunun için de test sayısının mutlaka arttırılması gerektiğini vurgulayan Atay, “Türkiye'de korona vakaları azalırken Gaziantep'te artmaktadır. Türkiye’de 1.600.000 test yapılırken şehrimizde bu güne kadar sadece 13.000 test yapılmıştır! Test sayısının gerekli girişimler yapılarak bir an önce artırılması elzem olmuştur! Sağlığınız için 'EVDE KAL GAZİANTEP' açıklamalarında bulundu.

SINIRLI TEST TAM SONUÇ VERMEZ

Gaziantep’te yapılan test sayısının arttırılmadan sadece yapılan test sonuçları baz alınarak iyileşmeden söz edilemeyeceğini dile getiren Atay, “Gaziantep'te yapılan test sayısı artırılmadan sınırlı sayıda yapılan test sonuçları baz alınarak iyileşmeden bahsedilemez! Halk sağlığında yapılan test 500 civarı ve artmıyor! Üniversite hastanesi laboratuar açtım diyor! Ama kapasite nedir! Üniversitede kaç hasta tedavi edilmiştir” ifadelerine yer verdi.

SOSYAL MESAFEYE VEYAKIN TAMASA DİKKAT EDELİM

Korona virüs sürecinde alınması gereken tedbirlere dikkat çekerek fedakarca çalışan sağlık çalışanlarına yardımcı olunması gerektiğini hatırlatan Atay, “Gaziantep'te görünen o ki, Korona virüsten kısa zamanda kurtulamayacağız ve bu illet şehrimizden gidinceye kadar lütfen sosyal mesafeye ve yakin temas kurmamaya dikkat edelim, mutlaka maske takalım! Elindeki kıt imkanlarla fedakarca çalışan sağlık görevlilerimize yardımcı olalım” dedi.(AHMET ATMACA)