İçişleri Bakanlığı, toplu taşıma ve şehirlerarası yolcu taşımacılığındaki kapasitenin yarısı kadar yolcu taşıma sınırlamasını kaldırdı. Toplu taşımada normale dönülmesine sevinen esnaf diğer yandan da yaklaşık üç aylık mağduriyetlerinin de telafi edilmesi gerektiği çağrısında bulundu.

AKDOĞAN: ESNAFIMIZ İÇİN SEVİNDİRİCİ ANCAK MAĞDURİYETLER DE GİDERİLMELİ

Şehirlerarası ve şehir içi toplu taşımada yüzde eli kapasite sınırlamasının kaldırılmasını değerlendiren Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ünal Akdoğan, “Gerek şehir için gerekse şehirlerarası toplu taşım kapasite sınırlamasının kaldırılması esnafımız için gerçekten sevindirici bir durum oldu. Şehirlerarası yolculuklarda bu sebepten kaynaklı otobüs bilet fiyatlarındaki artışı hepimiz gördük. Bu şekilde bilet fiyatlarında da bir normalleşme yaşanacaktır. Bunun yanında normalleşme olduğu diye asla rehavete kapılmamalıyız. Sosyal mesafemizi çok iyi korumalıyız. Maske takılmadan asla bir yolcu toplu taşımaya alınmayacak. Yine toplu taşıma araçlarının hepsi her gün pandemi sürecinde olduğu gibi dezenfekte edilecek.  Halk otobüsleri ve tramvaylarda karşılıklı oturmaya sebep olan koltuk düzenlerinde de düzenlemeye gidilmesi gerekiyor. Karşılıklı oturan vatandaşlar birbiri için büyük risk oluşturabilir. Bu konuda bir çalışma yapılacağını da düşünüyorum. Esnaf zorlu günler geçirdi. Umarım bu üç aylık zorlu sürecin telafisini de yine devletimiz yapacaktır ve esnafına vergi anlamında olsun akaryakıt anlamında olsun destek çıkacaktır” açıklamalarına yer verdi.

ÇOLAK: TOPLU TAŞIMADA ŞEHİR DE RAHATLAYACAK ESNAFIMIZ DA

Toplu taşıma kapasite sınırlamasının esnaf adına çok önemli bir karar olduğunu söyleyerek esnafın üç aylık zararlarının göz önünde bulundurulması gerektiğini sözlerine ekleyen Gaziantep Umum Minibüsçüler Odası Başkanı Sofu Çolak, “Toplu taşımada kapasite sınırlamasının kalkması esnafımız için de şehrimiz için de çok iyi olduğunu düşünüyoruz. Özellikle trafikte önemli bir rahatlama olacaktır. Çünkü insanlar toplu taşıma kullanmıyor her yere şahsi araçlarıyla çıkıyorlardı. Bu durumdan dolayı şehrin trafik yoğunluğu da hızla yükselmişti. Normalleşme süreci başladı ancak bizler tedbir almaya tüm hızıyla devam edeceğiz. Asla şoförlerimiz araca maskesiz bir yolcu almayacak. Araçlarımız yine düzenli bir şekilde her gün dezenfekte edilecek. Şehrimiz diğer illere oranla yolcu ücretinde Türkiye ortalamasının altında çalışıyoruz. Pandemi sürecinde de önemli mağduriyetler yaşadığımızı herkes gördü. Büyük zararlar ettik. Bunun için de biz Büyükşehir Belediyemize yapmış olduğumuz zam talebi halen geçerli olacak ve toplu taşıma için şehrimizde fiyat artırımına gitmek istiyoruz “ dedi.(AHMET ATMACA)