Daha öncesinden yüksek fiyat ödeyerek sigorta yaptıran araç sahiplerine ise tavan fiyatları aşan sigorta ücretlerinin iadesi gündemde. Tavan fiyat uygulamasının detaylarını Gaziantep sigorta acentelerinden Niyazi Albayram ve Cem Aslan gazetemize değerlendirdi.

ALBAYRAM: FİYAT FARKLILIKLARI SON BULACAK

Trafik sigortaları için tavan fiyat uygulaması getirilerek fiyat farklılıklarının önüne geçileceğini aktaran Albayram Sigorta sahibi Niyazi Albayram, “Trafik sigortaları için tavan fiyat uygulaması getiriliyor. Daha önceleri de kamyonetlerde uygulanmıştı. Bu uygulama otomobillere de getiriliyor. Acenteler zaten müşterilerine uygun fiyatlar sunuyor. Ama arada birileri çıkıp 500 liraya fiyat verirken birileri de kalkıp 2 bin lira fiyat çıkarıyor. Artık bunu yapamayacaklar. Üst limit belirlenecek. Araç ne kadar arızalı olursa olsun belirlenen üst limiti hiçbir acente aşamayacak. Abartılı cezai fiyatların önüne geçiliyor. Fiyat farklılıkları önlenebilirse fiyatların düşürülmesi de gündeme gelebilecek” dedi. 

ASLAN: YÜKSEK ÖDEYENLER TEPKİ GÖSTERECEK

Çıkarılacak olan tavan fiyat uygulaması ile sigorta ve acentelerin daha önceden yüksek oranda kesilen poliçeler için ödeme konusunda sorun yaşayacağını dile getiren Cem Sigorta Sahibi Cem Aslan, “Herkes poliçe için 1 Nisan’ı bekliyor. 1 Nisan’dan önce sigorta yaptıranlar çok yüksek fiyattan sigorta yaptırdılar. Tavan ücreti üzerinden sigorta yaptıranlar için tekrardan sigorta şirketlerinin vatandaşa ödeme yapması gündeme gelebilir. 1 Nisan’dan sora tavan fiyat çıkarılacak. Belirlenen tavan fiyat uygulamasından geçmişte daha yüksek ödeyenlerin durumu ne olacak. Vatandaş buna tepki gösterecek. Arada çok büyük farklar da ortaya çıkabilir. Eskiden bin lira ile bin 500 lira arasından fiyatlar kesiliyordu. Ancak şimdi belirlenen fiyattan yukarı kesilemeyecek. Vatandaşın lehine bir uygulama olacak ama bundan önce yüksek fiyattan poliçe yaptıran vatandaş ne yapsın. Fiyat iadesine çok karşıyız. Sigortaların da acentelerin de aleyhine olacak. Bu durumdan dolayı çok sayıda müşteri kaybeder sigorta ve acenteler” diye konuştu.  (AHMET ATMACA)