Şehirdeki tüm trafik ekiplerinin bayram izinlerinin askıya alındığını söyleyen Trafik Şube Müdürü Aydın Şahin, “Bu bayramın trafikte kanlı geçmemesi için 7/24 yollarda olacağız” dedi.

MAKET TRAFİK ARAÇLARI KAZALARI AZALTACAK

Gaziantep’te trafik kazalarının azaltılması için yollara maket trafik araçlarının konulduğunu ve bu maketleri gören sürücülerin daha dikkatli davrandığını aktaran Şahin, “Gaziantep’te trafik kazalarını azaltmak için yollara maket trafik araçlarını koyduk ve geri dönüşümleri çok güzel oldu. Bu maket polis araçlarımız bayramda trafik kazalarının önlenmesinde büyük etken olacaktır. Kazaların büyük bir bölümü yorgunluk ve hız sebebinden kaynaklanıyor” açıklamalarına yer verdi.

KAZALARIN SEBEBİ HIZ VE YORGUNLUK

Ölümlü ve kalıcı sakatlıkla sonuçlanan trafik kazalarında en büyük sebebin hız ve yorgunluktan kaynaklandığını söyleyen Şahin, “En büyük trafik kazalarını şehirlerarası karayollarında yaşıyoruz. Bu kazaların en büyük sebebi yapılan araştırmalarda hız ve yorgunluk kaynaklı. Trafik kazalarında yaşanan ölümlü ya da sürekli sakatlık vakalarında en büyük etken emniyet kemerinin kullanılmamasıdır. Yaklaşık trafik kazaları istatistiklerinde ölüm ya da sürekli sakatlıkların sebebi emniyet kemeri kullanılmamasından kaynaklanıyor. Sürücülerimizden bayramda bilhassa emniyet kemeri kullanımına dikkat etmelerini istiyoruz. Arka koltukta oturan da ön koltukta oturan da emniyet kemerini mutlak suretle takması gerekiyor” dedi.

ARAÇ BAKIMLARI YAPILMADAN YOLA ÇIKILMASIN

Bayramda yola çıkacak olan sürücülerin araç bakımlarını yaptırmadan yola çıkılmaması konusunda uyaran Şahin, “Bayramda araçlar uzun yola çıkacağı için yine sürücülerimizin mutlak suretle araç tekerlerinin hava durumunu çok iyi kontrol etmesi gerekiyor. Bunun yanında aracın tüm bakımlarının yapıldığından emin olunmadan uzun yola çıkılmaması gerekiyor. Sürücü ne kadar dikkatli olursa olsun eğer araçtan kaynaklı bir sorun varsa kaza kaçınılmaz olur. Motor uzun süre çalıştığında araçta hissedilen arıza durumları kendisini daha çok hissettirecektir. Havalar aşırı sıcak, sürücülerin mutlaka yanında yangın söndürme tüpü bulundurması gerekiyor. Araç kullanan şoförün de yaklaşık 2 ila 2 buçuk saat aralığında on beş dakika dinlenmeleri gerekiyor” ifadelerinde bulundu.

TRAFİK EKİPLERİNİN BAYRAM İZİNLERİ KALDIRILDI

Kurban Bayramı dolayısıyla Gaziantep’te trafik ekiplerinin izinlerinin kaldırıldığını ve bayram boyunca trafikte sıkı denetimlerin yapılacağını açıklayan Şahin, “Kurban Bayramı’nda Gaziantep’te tüm ekiplerimizin izinlerini kaldırdık. Mevcut bütün personelimiz ile bayramda yollarda olacağız ve trafik kazalarının yaşanmaması için görev başında olacağız. Bayram yoğunluğu olacağı için diğer birimlerimizden de takviye polis memuru alarak bayramın şehrimizde kazasız geçmesi için çalışacağız. Hedefimiz bayramın kazasız belasız bir şekilde atlatılmasıdır” diye konuştu.

BAYRAM TRAFİĞİNDE ARAÇ YOĞUNLUĞU YAŞANACAK

Şehir genelinde 490 bine yakın araç bulunduğunu ve bayram günlerinde yoğun trafik yaşanabileceğine dikkat çeken Şahin, “Şehir merkezimizde 425 bin trafikte aktif aracımız var. İlçelerimizi de saydığımızda araç sayımız 490 bine yaklaşıyor. Vatandaşlarımızdan bu bayram biraz daha dikkat istiyoruz. Emniyet kemeri mutlak suretle takılsın, hız limitleri aşılmasın, özellikle ve özellikle yorgunluk ve hatalı sollamaya da meydan verilmesin. Trafikte hataya yer yoktur” dedi.

(AHMET ATMACA)