İnşaat ve mimarlık alanında sundukları kaliteli hizmetleri Tuğba İnşaat ve Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Demir, gazetemize değerlendirdi. Demir ayrıca inşaat sektörünün içine girdiği dar boğazda verilen mücadelelere yönelik de önemli açıklamalarda bulundu.

TUĞBA İNŞAAT VE MİMARLIK SEKTÖRDE ÖNEMLİ BİR YER EDİNDİ

Tuğba İnşaat ve Mimarlık Ofisi’nin inşaat sektörüne girişini ve sektörde edindiği önemli yeri değerlendiren Demir, “İşletmemize öncelikle mimarlık olarak başladık. Daha sonra 2013 yılında şirketleşmeye gittik. 2013 inşaat sektörü ivme kazanınca inşaat sektöründe yatırımlara başladık. Kendi arsamızda binalar yaparaktan başladık yatırımlarımıza. İlk etapta arsa üzerine daire vererek çalışıyorduk bu durum arsa rantına dönünce artık bizler de arsaları satın alıp konut inşaatlarımıza başladık. 2015 yılına kadar yavaş bir tempoyla gittik ve 2015 yılında Beylerbeyi Projesi ardından İbrahimli 2 Projesi ile devam ettik ve halen çalışmalarımız sürüyor. Ticari olarak farklı yönlere de yönelmeye başladık” ifadelerinde bulundu.

TUĞBA İNŞAAT VE MİMARLIK OLARAK KALİTEYİ UCUZA SUNUYORUZ

Vatandaşa kaliteyi ucuza sunduklarını söyleyerek müşterilerine verdikleri öneme değinen Demir, “Tuğba Mimarlık ve İnşaat olarak olabildiğince en iyi kaliteyi en ucuza sunmaya çalışıyoruz. Kalitenin arttıkça müşteri potansiyelinin de arttığını düşünüyoruz. KDV indirimi geldi müşterilerimize telefonla ulaştık ve KDV oranlarında düşüş olduğunu bilgilendirdik. Banka kredilerinin 0.98 seviyesine çıktığında inşaat sektöründe önemli bir canlanma oldu. Sektöre önemli bir talep oldu” diye konuştu.

TOPLU KONUTLAR GAZİANTEP İÇİN BİR KAZANIM DEĞİLDİR

Gaziantep’in konut ihtiyacının giderilmesi için yapılan toplu konut idaresi projelerini değerlendiren Demir, “Kuzey Şehir Projesi ve daha birçok Toplu Konut İdaresi konutları Gaziantep’in yerleşme yapısına ve kent dokusuna zarar verdi. Kuzey Şehir Projesi’ne baktığımızda şehrin 45-50 kilometre uzağına konutlar yapıldı. Hiçbir şirket ve şahsın yatırım yapmayacağı bir alana gidilip Kuzey Şehir Projesi inşa edildi. Yine metro bölgesinin imara açılması da bu şehir için bir yanlıştı. Metro alanı bu şehrin yaşam alanıydı. Oradaki arsalar alınıp İbrahimli 2 Bölgesiyle takaslanabilirdi. Ya da kamulaştırma yapılabilirdi” açıklamalarında bulundu.

STK’LAR SEKTÖRÜMÜZ VE ŞEHRİMİZ İÇİN MÜCADELE EDİYOR

İnşaat sektörünün geçirmiş olduğu zorlu günlerde STK’ların vermiş olduğu mücadelelere değinen Demir, “Sivil Toplum Kuruluşlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası, Gaziantep Mimarlar Odası bu şehir için çok mücadele verdi. Özellikle İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk, sektörümüz üzerine çok büyük mücadeleler verdi. Sektörümüz geçen yıl da dolar bazlı çok zorlu günlerden geçmişti yine şu günlerde de çok dar boğazdan geçiyor. Bu kapsamda STK başkanlarımızın vermiş olduğu mücadeleleri takdir ediyoruz” diye konuştu.

TUĞBA İNŞAAT VE MİMARLIĞIN KONUT PROJELERİ DİKKAT ÇEKİYOR

Tuğba İnşaat ve Mimarlık olarak gerçekleştirmiş oldukları ve gerçekleştirecekleri projelerden bahseden Demir, “Beylerbeyi’nde yaptığımız ve yine şehrin birkaç yerinde bitirip vatandaşa teslim ettiğimiz binalarımız var. Halihazırda İbrahimli 2 Bölgesinde 44 dairelik 4+1 projemiz var bu projemizi bitirdiğimizde kısa bir süre de dinlenmeyi düşünüyoruz. Bunun sebebi de arsa rantlarının önüne geçmek içindir. Yüzde 60’la arsa karşılığı daire istiyorlar. Yüzde 40 koşulunun kabul edildiği yerde çalışmaya başlayacağız ama yüzde 60 arsa rantına da karşıyız” ifadelerine yer verdi.

PROJEMİZ GAZİANTEP’TE İLKLERE İMZA ATACAK

Gerçekleştirecekleri konut projesinin Gaziantep’te ilklere imza atacağını dile getiren Demir, “Meslek hayatımızda yeni bir proje yapıyoruz. Son yapacağımız projenin bahçe aydınlatmaları güneş enerji sistemleri ile aydınlatılıyor. Bu Gaziantep’te bir ilk. Yine o bölgede artezyen kaynaklardan beslenen su bolluğu olduğu için alınan su arıtılarak binaya veriliyor. Bu uygulama bina giderlerini çok düşüren bir projedir. Bu projeyi yaparken bir diğer yandan da düşük gelir seviyesindeki insanlar içinde İbrahimli bölgesinde düşük bedelli konutlar yapmayı taaddüt ediyorum. İmarda bir değişikliğe giderek konutlar yaparak her gelir seviyesinden insanın İbrahimli Bölgesi’ne ulaşmasını sağlayacağız” dedi.

EN BÜYÜK KAZANCIMIZ MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ

Tuğba İnşaat ve Mimarlıkta en büyük önem verdikleri hususun müşteri memnuniyeti olduğuna dikkat çeken Demir, “Müşteri memnuniyeti bizim en önemli kazancımızdır. Aldım sattım iş bitti diye bir şey olamaz Tuba İnşaat ve Mimarlıkta. Biz yaptığımız binaların iki yıl yönetimini üstleniyoruz. Yaptığımız ürünlere kefiliz. İki yılın sonunda yönetimi devrediyoruz” diye konuştu.

BANKALARI DEĞİL VATANDAŞI KAZANDIRALIM

İnşaat sektörünün içinden geçtiği zorlu günler için müteahhit ve yatırımcılara tavsiyelerde bulunan Demir, “Müteahhit ve yatırımcılara tavsiyem banka kredilerinden şu dönemde uzak durulmasıdır. Bir milyonluk kredi kullandığımızda 300 bin lira faiz ödeyeceksek eğer faize vereceğimiz bedeli vatandaşımıza indirim olarak sunalım” dedi. AHMET ATMACA