Suriye’de yıllardır yaşanan savaşın izlerini Gaziantep emlak ve inşaat sektörü silecek. Suriye’de gerçekleştirilecek yeni yapılaşma için hükümetten Gaziantep’e pozitif ayrıcalıklar beklediklerini söyleyen Gaziantep Tüm Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Aytaç, “Mültecilere kucak açan Gaziantep’e pozitif ayrıcalık verilecektir. Gaziantep’in inşaat ve emlak yatırımcıları Suriye’deki savaşın izlerini silecek” dedi. Gaziantep Tüm Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Aytaç, emlak ve inşaat sektörünü Gaziantep Denge Gazetesi’ne değerlendirdi.

YATIRIMCILARI GAZİANTEP BELİRLEYECEK

Suriye’de savaş ortamının bitmesi ile en büyük yatırımcıların Gaziantep’ten çıkacağını ve Gaziantep’in Suriye’deki inşaat ve emlak sektöründe söz sahibi olacağını aktaran Başkan Aytaç, “2016 yılın son iki ayına kadar beklentimiz altında gerçekleşti.  2017 yılından çok ümitliyiz. Bizi ümitlendiren en büyük şey Suriye’de uzun süredir devam eden savaşın bitmesi durumunda oradaki inşaat sektöründe söz sahibi olacak durumda olmamızdır. Emlak sektöründe umutlandırıcı günler bizleri bekliyor. Sınır il olmamız durumu ile en çok payı da Gaziantep üstlenecek. Yatırımcılar şu anda Gaziantep’te yatırım yapmaktan çekiniyor. Savaş ortamının bitmesi ile birlikte yatırımcılar yeniden Gaziantep’e dönecektir. Gaziantep güneydoğu’nun Paris’idir” açıklamalarında bulundu.

POZİTİF AYRICALIK İSTİYORUZ

Mültecilere kucak açan Gaziantep’e Suriye’de savaşın bitmesi durumunda yeni şehir yapılaşması için pozitif ayrıcalıklar sağlanacağını söyleyerek emlak ve inşaat sektörüne dikkatleri çeken Başkan Aytaç, “Gaziantep’e hükümetin pozitif ayrıcalık göstereceği kanaatindeyim. Gaziantep emlak ve inşaat alanında çok güçlü bir şehirdir. Suriye’ye kucak açan bir il olan Gaziantep’e Suriye’de yapılacak onarım ve yeni yapılaşmalar için pozitif ayrıcalıklar yapılacaktır” ifadelerine yer verdi.

AYLIK KONUT SATIŞLARI PATLADI

2016 yılının son iki ayında Gaziantep’te konut satışlarında önemli hareketlenmelerin yaşandığını ve aylık konut satışlarının 2 binin üzerine çıktığını söyleyen Aytaç, “2016 yılının son aylarında daire fiyatları çok hareketli geçti. Gaziantep’te aylık bin 700 bin 800 civarında konut satışı gerçekleştirildi. Kasım ve Aralık ayında konut satışları Gaziantep’te 2 binin üzerine çıktı. Umudumuz ekonomide daha da canlandıkça konut ve emlak satışlarının hızla artması yönündedir. Gaziantep bu potansiyele sahip bir şehirdir” dedi.