Her yılın 15-22 Nisan tarihleri arasında Turizm Haftası olarak kutlanan hafta bu yıl da Gaziantep’te coşkuyla kutlandı. Demokrasi Meydanı’nda anıta çelenk bırakılmasıyla start alan kutlamalarda hafta boyunca çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. İl Kültür Turizm Müdürü Bülent Öztürk gerçekleştirdiği açılış konuşmasında, “Turizm yatırımları Gaziantep’in ikinci sanayisi” dedi.

15-22 NİSAN TURİZM HAFTASI KUTLU OLSUN.

2019 yılının ilk üç ayında önceki yılın aynı ayına oranla turizm yoğunluğunun yüzde 25 artış gösterdiğini kaydeden Öztürk, “Ülkemizde hızla gelişen hizmet sektörleri arasında en ön sıralarda yer alan turizm; ülkelerin kalkınmasın da önem arz eden, ödemeler dengesine katkıda bulunan, istihdam ağırlıklı sektörlerin başında gelmektedir. Ülkemiz açısından içinde bulunduğumuz yüzyılda turizm; sanayi, bilişim, enerji, otomotiv ve telekomünikasyon sektörleri kadar önemli bir sektör haline gelmiştir. Şehrimize baktığımızda 2018 yılının ilk üç ayında şehrimize 43 bin turist gelmiş. Yine 2019 yılının ilk üç ayına baktığımızda 52 bin 256 turist gelmiş. Oransal olarak baktığımızda geçen yıl ile bu yılın ilk üç ayında yüzde 25 hızlı bir artış söz konusu” diye konuştu.

TURİZM HAFTASINI BU YIL 43’ÜNCÜ KEZ KUTLUYORUZ

Turizm faaliyetlerinin hızla arttırılması için her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında Turizm Haftası’nın kutlandığını söyleyen Öztürk, “Turizm konusunda farkındalığı artırmak, doğal, tarihi ve kültürel varlıkları sürdürülebilir turizm ilkeleri doğrultusunda turizmde değerlendirmek, toplumumuzda ve öğrencilerimiz arasında turizm bilincini yaygınlaştırmak ve geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine daha etkin katılımını sağlamak amacıyla ülkemizde her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası, bu yıl 43. kez kutlanmaktadır” diye konuştu.

GAZİANTEP YERLİ VE YABANCI TURİSTLERİN GÖZDESİ

Gaziantep’e yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Öztürk, “Valiliğimizin öncülüğünde, yerel yönetimler, sektör temsilcilerimiz, kurum ve kuruluşlarımızla birlikte ortak akılla yapılan ve yapılmaya da devam edilen tanıtım çalışmalarının sonucu olarak, 2019 Turizm Sezonunun başlamasıyla birlikte; Gaziantep’e yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisine hep beraber şahit olmaktayız. Bu ilgiden dolayı da çok mutluyuz. Katkılarından dolayı tüm kurumlarımıza şükranlarımı arz ediyorum. Ayrıca Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün tüm personeline de en içten duygularımla teşekkür ederim” dedi. (AHMET ATMACA)