ÖZTÜRK: TURİZMİN CANLANDIRILMASINI İSTİYORUZ

Turizm potansiyeli yüksek olan Gaziantep ve Rize arasında turizm hareketliliğinin arttırılmasının hedeflendiğini aktaran Gaziantep İl Kültür Turizm Müdürü Bülent Öztürk, “Turizm alanında yapmış olduğumuz bu toplantımızın amaca Türkiye’nin en Kuzeydoğu’sunda yer alan Rize ile Gaziantep’in turizm gücünün birleştirilmesidir. İki ilimizin de turizm potansiyeli gayet yüksek. Karadeniz turları denildiğinde akla gelen ilk illerden birisi Rize Güneydoğu denilince ise akla gelen ilk şehir Gaziantep’tir. Biz iki ilimiz arasında köprü oluşturmak istiyoruz. Özellikle acentelerin bu konuda sürekli görüş alışverişinde bulunması gerekiyor. Acenteler vasıtasıyla yapacağımız bu toplantılarla şehirlerimiz arasında kültür bağı oluşturulacak ve şehirlerimizin de tanıtımı ön plana çıkacaktır. Gelişen teknoloji ve ulaşım kolaylıkları düşünüldüğünde turizmin hareketlenmesi için hiçbir engel yoktur” diye konuştu.

GAZİANTEP ACENTELERİ RİZE’YE ÖNEM VERİYOR

Gaziantep ile Rize arasında turizm hareketlerini arttırmak için çok sayıda tur düzenlendiğine dikkat çeken Öztürk, “Gaziantepli acentelerimiz Rize’nin tanıtımı ve oralara turlar düzenlemek için büyük gayretler gösteriyor. Şehrimizden çok sayıda Rize’ye turlar düzenlenmektedir. İki şehir arasında oluşturulacak bu köprü ile hem turlarımızın sayısı artacak hem de şehirlerimize gelen turist sayımız önemli oranda artacaktır. Rize’den Gaziantep’e de turların daha çok düzenlenmesini bekliyoruz” açıklamalarına yer verdi.

AYDOĞAN: HEDEFİMİZ ŞEHİRLER ARASINDA KÜLTÜR KÖPRÜSÜ OLUŞTURMAK

İçişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen proje ile Karadeniz ve Güneydoğu illeri arasında kültür bağı oluşturulmaya çalışıldığını söyleyen RİZEM Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ramazan Aydoğan, “İçişleri Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilen bir proje ile hem Doğu Karadeniz hem Güneydoğu illerimiz arasında bir turizm köprüsü kurulması kararlaştırıldı. Bu kapsamda altı ili kapsayan projede ilk durağımız Gaziantep oldu. Turizmde bizleri sevindiren bir diğer gelişme ise 14 bin700 metre uzunluğundaki Ovit Tüneli’nin hizmete açılacak olması ile mesafelerin daha da kısalacak olmasıdır. Gaziantep’ten 10-12 saatte Rize’ye ulaşacağız. Hayata geçirilen bu proje Doğu ve Güneydoğu Anadolu’yu sahile indirecek bir projedir” ifadelerine yer verdi.

SEVEROĞLU: BİREYSEL ACENTELERİN OTEL KONAKLAMA SORUNU VAR

Turizmin canlandırılması için otellerin şehir dışından gelecek bireysel acente müşterilerine artı kontenjan ayırması gerektiğinin altını çizen Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Mehmet Severoğlu, “Turizmin canlandırılması için acentelere çok büyük işler düşüyor ancak bizler Rize ve Doğu Karadeniz’e gidince yaşadığımız bir takım sorunlar var. Bu sorunların başında büyük oteller geliyor. Otellerin dolu olması ve odaların büyük bir kısmının turizm acentelerine verilmiş olması bir takım sıkıntılar oluşturuyor. Otel sayısı sınırlı ve bireysel acenteler müşterilerine otellerde konaklayacak yer kalmıyor. Otellerin belirli bir kotasının şehir dışından gelecek misafirler için ayrılmasının yararlı olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

(AHMET ATMACA)