Otellerin bu yıl kendisini kurtardığını dile getiren Güneydoğu Anadolu Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Mete Akcan, “Turizm makus kaderini yendi” dedi.

OTELLERİ İŞ ZİYARETLERİ KURTARDI

Gaziantep’teki otellerin en büyük doluluk oranlarını iş dünyasının hareketlerine bağlanılabileceğini dile getiren Akcan, “Gaziantep’teki otellerin potansiyelinde turizm alanında önemli atılımlar sağlandı. Bu atılımları iş dünyasına yapılan ziyaretler daha da güçlendirmektedir. Özellikle bölgemizde otellerin doluluk oranlarını büyük oranda iş ziyaretlerine bağlanabilir. Geçtiğimiz yıl ve öncesindeki yıl Gaziantep’teki otellerin doluluk oranları yüzde 30 seviyelerinde ilerledi. Bu seviyeler beş yıldızlı oteller için de geçerliydi. Çünkü büyük bir güvensizlik ortamı söz konusuydu” açıklamalarında bulundu.

GAZİANTEP KENDİNİ KURTARDI

Gaziantep’in Güneydoğu illeri arasından çok iyi sıyrılarak çıktığını ve turizmdeki kötü imajını onarmaya çalıştığını aktaran Akcan, “Gaziantep bölge illerine göre çok daha iyi konumda. Güneydoğu üzerine oluşturulan kötü imajın içinden sıyrılmasını çok iyi bildi Gaziantep. Bu imajın silinmesi için de önemli projelere imza atıldı. Önemli fuarlar düzenlendi. Gaziantep şu anda Güneydoğu imajından ayrı tutuluyor. Bölgede herhangi bir olayın olmaması bizler için yapılacak en değerli projeden daha değerlidir. Olaylar olmaz ise Gaziantep gibi lokomotif şehirler kendisini zaten fazlasıyla kurtarır. Otellerimiz bu yılın ilk altı ayında geçtiğimiz yılın bir yılından daha verimli oldu diyebiliriz” dedi.

GAZİANTEP’İN KALİTELİ OTELLERE İHTİYACI VAR

Bölgede iş yapmak isteyen yatırımcıların hizmet kalitesi yüksek yeni oteller yapmaya yönelmesi gerektiğini vurgulayan Akcan, “Gaziantep’in otellerindeki bu potansiyel şu an bizler için yeterli. Geçtiğimiz yıl içinde ekonomik krize dayanamayıp kapanan yıldızlı oteller bizleri gerçekten çok üzdü. Gaziantep’in kapanan değil yeni açılacak üst hizmet ağına sahip otellere ihtiyacı var. Bu konuda da önemli beklentilerimiz var. Yatırımların otel ve turizm üzerine yönlendirilmesi bölgenin en büyük ihtiyaçları arasındadır” açıklamalarında bulundu.

TURİZM MAKUS KADERİNİ YENDİ

Gaziantep’in bu yıl son üç yılda yaşanan en önemli turizm sorununu aştığını söyleyen Akcan, “Bu yıl son üç yılın makus kaderini kırdık diye düşünüyorum. Şu ana kadarki doluluk oranlarımız yüzde 60 ila 65 arasında değişiyor. Bu rakamlar da önemli krizleri atlatmış bir büyükşehir için çok çok önemli. Bu konuda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin çok önemli projeleri ve destekleri oldu. Bu destekler arasında Şimdi Gaziantep’e Gitme Zamanı Projesini ve Türkiye’nin büyük acentelerinin Gaziantep’te buluşmasını gösterebiliriz. Yapılan tüm projeler bir zincirin halkası gibidir. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte önemli çalışmalara da imza atıyoruz” diye konuştu.

EN BÜYÜK SORUNUMUZ GÜNLÜK HATTA SAATLİK EVLER

Gaziantep’teki otellerin en önemli sorununun günlük kiralık evler olduğunu söyleyerek alınması gereken önlemlere değinen Akcan, “Gaziantep’teki otellerin en büyük sorunu günlük kiralık evler oldu. Gaziantep’te günlük kiralık evler hızla türedi. Ve görüyoruz ki bu hızlı türeyiş birçok tehlikeyi de bünyesinde gizledi. Bu sorun sadece Gaziantep’in değil tüm dünyanın sorunu. Gaziantep için dezavantajlı yönü ise güvenlik problemi yaratmasıdır. Günlük kiralık evler aynı zamanda vergi kaçağıdır. Bu evler otellerin büyük bir yarasıdır. Günlük kiralık evlerde kalan insanların kimlik bilgilerinin emniyete ulaştırıldığını da düşünmüyoruz. Saatlik bile o dalar kiralandığını görüyoruz” ifadelerine yer verdi.

OTELLERİMİZ YÜZDE 65 DOLDU

Gaziantep’te otellerin doluluk oranlarının bu ay itibari ile yüzde 65 seviyelerine ulaştığını ve bu rakamın eylül ayında daha da yükseleceğini söyleyen Akcan, “Bize üye olan otellerin sayısı 3 bin 500 civarında. Yaklaşık da 7 bin 500 yatak kapasitemiz var. Bu rakamların içinde Şanlıurfa, Adıyaman ve Kahramanmaraş illerimiz de dahil. Şehrimizin doluluk oranları şu anda yüzde 60-65 arasında. Bu oranların eylül ayında daha da artacağını düşünüyorum” diye konuştu. AHMET ATMACA