Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, katıldığı bir canlı yayında Gaziantep’in Koronavirüs ile mücadele sürecini değerlendirerek Akıllı Şehir uygulaması ile Gaziantep’in vaka oranlarında ilk beşten çıkarak Türkiye ortalamasının altına düştüğünü dile getirdi. Şahin, “Gaziantep Koronavirüs vaka oranlarında Türkiye’de ilk beş sıralamasındaydı. Bu çalışmalarımız ve akıllı şehir uygulamamızla beraber ilk beşten çıktık ve Türkiye ortalamasının altına düştük” dedi.  Şahin ayrıca Güvenli Okul projesi ile yeni eğitim öğretim döneminde alınan önlemlerden de bahsederek velilere seslendi.

KORONAVİRÜSLE MÜCADELE İÇİN TEKNOLOJİK ALTYAPI OLUŞTURDUK

Gaziantep’in Koronavirüs vaka oranlarını düşürmek için verilen mücadeleden bahseden Şahin, “Koronavirüs vaka oranlarının düşürülmesi için şehrimizde çok ciddi bir eğitim ve denetim seferberliği yaptık. Sayın Valimiz bu konuda çok disiplinli. Bizler de yerel yöneticiler olarak büyük bir lojistik desteği sağlıyoruz. En önemli kısım burada filyasyon uygulamasında şüphelilerin ve temaslıların evde kalmasını sağlamak. Evde kalmalarını sağlamak için de akıllı şehir uygulamasının çok büyük faydasını gördük. Akıllı şehir neydi? Sorunlarımıza teknolojik altyapı koymaktı. Yazılım oluşturduk. HES kodu ile kimde virüs var kim temaslı bunları tespit edip evde kalmaları gerekenlerin evde kalmalarını sağlayacak bir altyapı oluşturduk. Evde kalmıyorsa da hızlı bir şekilde denetim yapıp cezalandırılacak bir sisteme geçtik” açıklamalarına yer verdi.

AKILLI ŞEHİR UYGULAMASI İLE TÜRKİYE ORTALAMASININ ALTINA DÜŞTÜK

Akılı şehir uygulaması ile vaka oranlarında Türkiye’de ilk beşte yer alan Gaziantep’in Türkiye ortalamasının altına düşürüldüğünü söyleyerek yapılan çalışmalardan bahseden Şahin, “Gaziantep Koronavirüs vaka oranlarında Türkiye’de ilk beş sıralamasındaydı. Bu çalışmalarımız ve akıllı şehir uygulamamızla beraber ilk beşten çıktık ve Türkiye ortalamasının altına düştük.  Eğitimle ilgili genelgeler aslında her şeyi söylüyor. Önemli olan şey aslında uygulama. Uygulama da yerelde başlıyor. Valimiz ile belediye başkanlarımız Pandemi Kurulu çok büyük bir koordinasyon yaptı” ifadelerinde bulundu.

GÜVENLİ OKUL PROJESİ İLE OKULLARIMIZI GÜVENLİ HALE GETİRDİK

Yüz yüze eğitim kapsamında güvenli okul projesi ile okullarda alınan tedbirlerden bahsederek tüm okulların güvenli hale getirilmesi için protokol imzalandığını ve çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirten Şahin, “Eğitimde okullarda yetersizlik var deniliyordu. Biz ne yaptık güvenli şehir güvenli okul için büyükşehir belediyesi olarak önemli çalışmalara imza attık. Çocuklarımızın okula girerken dezenfekte çalışmalarını yaptık. Yine çocukların okul alanında maske kullanımını sağladık. İçerideki ıslak zeminlerin deterjanlarını karşılayacak bir protokole imza attık. Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü desteği sağlıyoruz. Okullardaki deterjanlardan sınıflardaki, öğretmen odalarındaki hijyen uygulamasına kadar her alanda destek veriyoruz. Daha da önemlisi çocukları ve anneleri okula aldık. Okullar başladığı zaman ne yapılması gerekiyor ne yapılmaması gerekiyor bunların eğitimlerini verdik. Okul bahçelerinin hepsinde 500 okul için bu imzaları attık ve çalışmalar devam ediyor” dedi. (AHMET ATMACA)