Psikolog Münire Polat, danışmanlık hizmeti alımlarında alanında akademik eğitim almış bireylerin tercih edilmesi gerektiğinin önemine değinerek, “Nasıl ki cerrah olmayana ameliyat yaptırılmıyorsa diploması olmayan akademik eğitim almamış kişilere de ruhunuzu emanet etmeyin” dedi. Polat, ayrıca yeni eğitim öğretim dönemi ile ilgili de velilere önemli çağrıda bulundu.

DANIŞANLIK HİZMETİ SUNULURKEN DİPLOMA ŞART OLMALI

Danışmanlık hizmeti alan vatandaşların alanında kendisini yetiştirmiş ve diplomalı kişi ve kurumları tercih etmeleri yönünde uyaran Polat, “Yeni bir eğitim öğretim yılına başladık. Eğitimin aslında anne karnındayken başladığını biliyoruz. Dolayısıyla eğitim öğretim döneminde öncelikle anne ve babaların bilinçli olması gerekiyor. Anne babanın bilinçli olmasıyla birlikte çocuklarımız daha bilinçli olarak yetiştiriliyor. Anne babanın bilinçli yetiştirilebilmesi için de bazen dışardan danışmanlık hizmeti alınması gerekiyor. Dışardan bu danışanlık hizmetini de alırken çocuğun nasıl yetiştirileceğine yönelik, hataların tekrar etmemesine yönelik, çocuğun ihtiyaçlarının neler olduğunun belirlenmesine yönelik danışanlık hizmeti yol göstericidir. Psikolojik danışmanlık süreci cerrahi süreç kadar önemli demiştik daha önce. Bu anlamda özellikle anne babalara şunu söylemek istiyorum. Cerrahi işleminiz varsa cerrah olmayan birine gidip sağlığınızı tehlikeye atabilir misiniz? Bu doğrultuda özellikle çocukları için gidecekleri danışanlarının alanında kendini yetiştirmiş kişiler olması gerekiyor. Bu alanda hizmet veren birinin alanında kendini yetiştirmiş, akademik eğitimlerini almış ve diplomalı kişiler olması şarttır” açıklamalarında bulundu.

HAYATIMIZIN MERKEZİ EKONOMİ DEĞİLDİR

Gaziantep’teki ekonomi hayatının insanların davranışlarına yansımalarını değerlendiren Polat, “Gaziantep’te insanlar genelde ekonomiyi hayatının merkezine koyuyorlar. Yaşantıyı da bu çerçevede ilerletiyorlar. Bu da süreç içinde insanların depresif olmasına, gergin olmasına sebep oluyor. Gün geçtikçe düşüncelerinin katılaşmasına da sebep oluyor bu durum. Yaşam sadece ne sıfırdır ne de yüzdür. Yaşam ya zenginim ya fakirim de değildir. Yaşam aslında ruhlarımızın zenginliğiyle ilerliyor. Standartlarımızı devam ettirecek ekonomik özgürlüğümüz mutlaka olmalı. Ancak bu özgürlüğü sonradan kaybedersek o zaman bireylerde kaygı bozukluğu, depresyon ve stres de ortaya çıkıyor. Ancak bazen ekonomik tatmin de insanlarda yine aynı psikolojik sorunları yaratabiliyor” diye konuştu.

DANIŞANLARIMIZA TÜM HİZMETLERİ SUNUYORUZ

Psikolog Münire Polat Danışmanlık Merkezi’nde sunulan hizmetler hakkında bilgi veren Polat, “Münire Polat’ın aktif bir şekilde psikoterapi hizmetleri devam ediyor. Bireysel anlamda danışmanlık veriyor. Bilişsel davranışçı terapi ve hipnoterapi özellikle çalışma alanlarımızdan birisi. Yine çocuklarımız için oyun terapimiz de mevcut. Yine meditasyon kampımız ve grup meditasyon çalışmaları ile dışardan sivil toplum örgütlerine yönelik terapilerimiz de devam etmektedir. Bunun yanında grup söyleşileri, psikosöyleşilerimiz de devam ediyor” ifadelerinde bulundu.

ÖNCE VELİLER BEN NASIL BİR ROL MODELİM DİYE KENDİSİNE BİR BAKMALI

Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte öğrenci velilerine dikkat etmeleri gereken hususlar konusunda uyarılarda bulunan Polat, “Yeni eğitim öğretim dönemi başladı bu kapsamda gerek anne babalara gerekse öğretmenlere büyük sorumluluklar düşüyor. Kuştan yüzmesini balıktan da uçmasını bekleyemeyiz. Velilerin çocuklarını iyi tanımaları gerekiyor. Çocukları bir kalıba sokmaya çalışmak çocuğun özgüvenini de yok etmek demektir. Çocuk yetiştirmek velinin kendisini yetiştirmek demektir. Çocuğumdan beklediğim şeyi ben yapabiliyor muyum diye bakmalı veliler. Biz yapmışsak çocuklar için rol model olacaktır bu davranışlarımız” dedi.  (AHMET ATMACA)