Vali Davut Gül, Gaziantep’in vaka sayısının yüksek olmakla birlikte Türkiye ortalamasının altında yer alındığını söyleyerek Gaziantep’in Covid-19 vaka tablosunu değerlendirdi. Sürecin hızla atlatılabilmesi için vatandaşlara duyarlılık çağrısında bulunan Gül, “Vaka sayısı göreceli olarak yükselmekle beraber Türkiye ortalamasının çok altındayız. Bilim kurulu kararı ile şehrimizde günlük 1990 test kapasitemiz var” dedi.

TÜRKİYE ORTALAMASININ ÇOK ALTINDAYIZ

Vaka sayısının göreceli olarak yükseldiğini söyleyerek Gaziantep vaka verilerinin Türkiye ortalamasının altında olduğunu söyleyen Gül, “Vaka sayısı göreceli olarak yükselmekle beraber Türkiye ortalamasının çok altındayız. Toplam 500 iyileşen hastamız ve 16 vefat eden hemşehrimiz vardır. Bu tablo bizi asla rehavete sevk etmemelidir! Hastalık dünyaya 1 kişiden bulaştı. Tehdit büyük tedbir zorunludur” açıklamalarına yer verdi.

VALİ GÜL DESTEK İÇİN VATANDAŞLARA ÇAĞRIDA BULUNDU

Gaziantepli vatandaşlara duyarlılık çağrısı yapan Vali Gül, “Hemşehrilerimizden ricam; Bu mücadeleyi sizin desteğiniz olmadan kazanamayız, aşı bulunana kadar kontrollü bir hayatımız olmalı, sonsuza kadar işletmeler kapalı kalamaz, olabildiğince evde kalın, kişisel hijyene dikkat edin, dışarıda maskenizi takıp mesafenizi ayarlayın” diye konuştu.

VAKALARIN KAYNAĞI BELLİ BİR MESLEK MENSUPLARI DEĞİL

Covid-19 salgınına yönelik yoğun bakım hasta sayısı ve kullanılan solunum cihazları hakkında sayısal veri paylaşan Gül, “Gaziantep’te vakaların kaynağı belli bir meslek mensubu değildir. Çalışan, çalışmayan, merkezde, kırsalda, zengin, yoksul, yaşlı, genç her kesimden vakaya rastlanmaktadır.  662 yoğun bakım yatağımızın 15’i,632 solunum cihazının 3’ü kovid hastaları tarafından kullanılmaktadır” dedi.

KİMLERE TEST YAPILACAĞI BİLİM KURULU KARARI İLE BELİRLENİYOR

Gaziantep’te günlük 1990 adet test yapılabilecek kapasite olduğunu söyleyen Gül, “Pandemi kurulunun politika belirleme yetkisi olmayıp  Sağlık Bakanlığı bilim kurulunun kararlarına göre hekimler tarafından kimlere test yapılacağına karar verilmektedir.İl Sağ.;540, G.Ü;500. İ.B.T.Ü;350, Sanko;250, i̇.Topçuoğlu:350. Günlük 1990 Kapasitemiz vardır” açıklamalarında bulundu.

91 PERSONELE VİRÜS BULAŞTI

Vali Davut Gül, Gaziantep’te iyileşen hasta sayınısın 50’nin üzerine çıktığını söyleyerek sevindirdi. Bu süreçte risk altında çalışan ve görevlerini devam ettiren personellerden de toplamda 91 kişiye virüs bulaştığını da açıklayarak şu ifadelere yer verdi, “Bugün iyileşen hasta sayımız 56 olarak 50’nin üzerine çıkmış oldu. Arkadaşlarımız bu mücadeleyi verirken kendileri de bedel ödüyorlar; şimdiye kadar 91 görevliye coronavirüs teşhisi konuldu. Sizler kurallara uyarak sadece kendinizin değil başkalarının da hayatını kurtarıyorsunuz.”( AHMET ATMACA)