Gaziantep Valisi Davut Gül, İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk ve  Yönetim Kurulu üyelerin ziyaret etti. İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, Vali Davut Gül'e Odanın çalışmaları hakkında bilgi verirken, meslek içi eğitimle sağlıklı ve güvenli yapılar konusunda hassas olduklarını ifade etti. Oda olarak Gaziantep Deprem Master Planı Çalıştayı yaptıklarını da belirten Başkan Çeliktürk, şöyle devam etti: 'Gaziantep olarak deprem bölgesindeyiz. Meydana gelebilecek bir depremde can ve mal kaybını önlemek amacıyla Oda olarak çok başarılı bir Deprem Master Plan Çalıştayı düzenledik. Master Planımızla ilgili yol haritamızı hazırladık. Şimdi belediyemiz ve üniversitelerle içine alınacağı bir plan hazırlamamız ve uygulamaya koymamız gerekiyor.  Yine önem verdiğimiz konulardan birisi de eğitimdir. Üyelerimizin teknik ve mesleki konularda kendilerini geliştirmeleri amacıyla sürekli eğitimle ilgili etkinlikler düzenliyoruz.'

İmar Barışı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Çeliktürk, 'İmar Barışından yararlanmalarını, devletimizin sunduğu bu haktan faydalanmalarını istiyoruz. Ancak, İmar barışının istismar edilmesine de karşıyız. Bu nedenle de ilgili tüm kurum ve kuruluşların İmar Barışı konusunda hassas olmasını, su istimallere izin verilmemesini istiyoruz' şeklinde açıklamada bulundu.

Gaziantep Valisi Davut Gül de,  Başkan Çeliktürk ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ettikten sonra, İmar Barışı ile ilgili hassasiyet  gösterileceğini vurguladı. Vali Gül, İmar Barışının önemine dikkat çekerek, 'Vatandaşlarımız İmar Barışından faydalanmak için zamanında müracaat etsinler. Belediyelerimiz bu konuda hassas davranıyor. Belediyelerimiz ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız İmar Barışından yararlanmak isteyenlere gerekli desteği veriyor. Tüm kurumlara hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ederiz' diye konuştu.