Gaziantep Valisi Davut Gül, ziyaretleri kapsamında gittiği Türkiye Okul Sporları Federasyonu İl Temsilciliğinde okullarda kurulan spor kulüplerinde 50 sporcuyu tamamlayan okulların ödüllendirileceğini kaydetti.

        Bulunduğu her platformda eğitimin, kültür, sanat, sporla harmanlaştığı bir sistemin oluşturulacağını dile getiren Vali Gül, belirlenen hedefe ulaşmak için çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi.

       Birçok okulda spor kulüplerinin kurulduğunu ve kurulmaya devam ettiğini aktaran Vali Gül, “Okul spor kulüplerini kurarak 50 sporcuyu tamamlayan okulları ödüllendireceğiz. Ödülde kriterimiz spor kulüplerinin kurularak sayının 50’yi bulması. Bunu tamamlayan okullar spor kulüplerinin ihtiyaçlarında kullanmak üzere 3 bin lira gibi maddi bir destekle ödüllendirilecek” dedi.

      Sporla ilgili tüm okullarda altyapı çalışmalarının oluşturulduğunu ifade eden Vali Gül, “Özellikle basketbol ve voleybolla ilgili bütün okullarda altyapılar oluşturuluyor, her tarafta belirli bir ölçekte kullanılabilecek havuzlar olacak. Hem salon sporları hem diğer sporlar için kullanılacak antrenman sahaları yapıyoruz. Daha da tesis yapılacak” şeklinde konuştu.

      Lisanslı sporcu yetiştirmenin özellikle çocuklarda disiplin kavramını geliştirdiğinin de altını çizen Vali Gül, “Lisanslı sporcu disiplin getirir. Çocuk sporcu gibi davranır. Kendini disipline eder. Dolayısıyla da mahallesinde, okulunda gençlik lideri pozisyonunda, kendini koruyan, küçüklerine yardımcı olan bir rol model olur. Çok yetenekli olanlar da ilerde daha güzel yerlere gelir. Bu nedenle çocuklara dokunmak yetenekleri olanlarla birebir ilgilenmek gerekir”  ifadelerini kullandı.

     “2018-2019 eğitim öğretim yılı eğitimin, kültür, sanat ve sporla bütünleştiği bir dönem olsun”

      2018-2019 eğitim öğretim yılı ikinci döneminin ilk günü olması sebebiyle Düztepe İlkokulunu da ziyaret eden Vali Gül, öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Gül, müzik dersindeki öğrencilerin verdiği mini konseri dinledi.Beden eğitimindeki öğrencilerin aktivitelerini izledi. Öğretmen ve öğrencilere başarılı bir dönem dileyen Vali Gül, eğitimin, kültür, sanat ve sporla bütünleştiği bir yıl olması temennisinde bulundu.

      Vali Gül’ün ziyaretleri, Ankas İstiklal Spor Futbol Kulübü ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ile devam etti.