Gül, köyün dışındaki okula öğrencilerin servisle taşınma sorununun çözülmesi ve öğrenci velilerinin en büyük isteği olan yeni bir okul konusunda da çalışma başlatılması için talimat verdi.   

ÖĞRENCİLERİN MAĞDURİYETİNİ GAZETEMİZ GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Dülük Köyü’ndeki Dülük İlkokulu ve Ortaokulu’nda toplamda 600 civarı öğrenci köy sınırları dışında kalan ve ağır sanayi alanı içinde inşa edilen okula gitmek durumunda kalıyorlardı. Okulun köye uzaklığı dolayısıyla ve ağır sanayi şartları içinde araç trafiğinde kalması hususuyla öğrenciler ve veliler büyük tedirginlik duyuyorlardı. Gazetemizin öğrencilerin ve velilerin mağduriyetini dile getirmesi ile Dülük Köyü’nde de eğitim sorununa ışık tutuldu.

SERVİS SAYISININ ARTTIRILMASI İÇİN VALİ TALİMAT VERDİ

Yaklaşık 10 yıl kendi imkanları ile köyün 3 kilometre uzağında bulunan okula yaya olarak gitmek durumunda kalan öğrenciler ve velileri çekmiş oldukları sıkıntılı süreci geçtiğimiz yıl gazetemizde dile getirmişlerdi. Haberin gazetemizde yer bulması ile okula kendi imkanları ile gelen öğrencilere sene başı itibariyle yalnızca 3 servis tahsis edilmişti. Yaklaşık 600 civarında öğrencinin 3 okul servisi ile taşınmaya çalışılması mağduriyeti bir nebze de olsa azaltırken diğer yandan da olası bir servis kazasında büyük tehlikeleri de gündeme getirdi. Çünkü okul servislerinin sayısı yalnızca 3 tane olmasından dolayı servisler kendi kotasının kat be kat üstünde öğrenci taşımak durumunda kalıyordu.

KÖYE YENİ BİR OKUL YAPILMASI İÇİN ZEMİN ARAŞTIRMASI YAPILACAK

Dülük Köyü’nün sit alanı olmasından dolayı yaklaşık olarak 10 yıl önce köy okulu eğitime kapatılarak bina yıkımı gerçekleşmişti.  10 yıldır yaşanan mağduriyet Vali Gül zamanında gündeme alınarak eski okulun zemin araştırması için talimat verildi. Eski okul binasının bulunduğu alanda sit alanı içinde kalması dolayısıyla araştırma yapılacak. Okul zemininde yapılacak sondaj çalışmalarında olası bir tarihi araştırma alanına denk gelinmez ise eski okul binasının yerine yeni bir okul yapımına başlanılacak.

ZEMİN ETÜTÜ İÇİN HAVA ŞARTLARININ DÜZELMESİ BEKLENİYOR

Gaziantep Valiliğinden edindiğimiz bilgiler ışığında Dülük Köyü’ne yapılması düşünülen okul için eski okul binasının zemininde araştırma yapılacağı öğrenildi. Yağışlı hava şartlarından dolayı sondaj çalışmalarının yapılamadığı söylenirken  önümüzdeki hafta içinde hava şartlarında yağışların kesilmesi ile zemin etüt çalışmasının başlatılacağı bildirildi.

ÖĞRENCİLER VE VELİLER VALİ GÜL’E  TEŞEKKÜR EDECEK

Köyün dışında kendi imkanları ile okula gitmek durumunda kalan öğrenciler ve öğrenci velileri Vali Gül’ün okul talimatı ile yürekten sevindiler. Köylerine yeniden bir okul yapılması için uzun yıllardır beklediklerini söyleyen öğrenci velileri Gaziantep Valisi Davut Gül’e de teşekkür ettiler.

AHMET ATMACA