. Vali Gül, burada herhangi bir spor dalıyla ilgilenmenin başlı başına bir kazanım olduğunu kaydetti.

Çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen Nurdağı ödül töreninde öğrencilere seslenen Vali Gül, “Gaziantep’te yapılan bu spor aktivitelerinin kaybedeni yok, sonuncu olan da birinci olan da kazanıyor. Nurdağı’nda önemli gelişmeler var ama yeterli değil. Okuldaki öğrenci sayısının yüzde yirmisinin lisanslı sporcu olmasını ve bu yüzde yirmilik lisanslı sporcunun da müsabakalara katılmasını istiyoruz. Geçen seneye göre daha iyiyiz ama gelecek sene daha da iyi olmalıyız” dedi.

Nurdağı’na, Büyükşehir Belediyesi tarafından spor salonu yapılacağının müjdesini veren Vali Gül, Nurdağı’nda yüzme anlamında var olan fiziki eksikliğin yapılacak salonla giderileceğini aktararak yüzme sporu ile ilgilenecek kişilerin önündeki fiziki engelin kalkacağını söyledi.

Okul Spor Kulüplerinin Türkiye’ye örnek gösterildiğini de hatırlatan Vali Gül, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmalar sonrasında Vali Gül ve protokol üyeleri müsabakalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Ödül töreni sonrası Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Mustafa Gidergelmez ve vefat eden asker Jandarma Uzman Çavuş Halil Gözel’in İslahiye’de ikamet eden ailelerine taziye ziyaretinde bulunan Vali Gül, başsağlığı dileklerini iletti.

Vali Gül’ün ilçe ziyaretleri Gaziantep’in önemli inanç merkezlerinden olan Hz. Ukkaşe Bin Mihsan Türbesini ziyareti ile devam etti. Burada incelemelerde bulunan Gül, devam eden çevre düzenlemesi ve restorasyon çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Gül’e İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Halil Uysal ve Nurdağı Kaymakamı Lokman Düzgün eşlik etti.