Şehrin ciddi anlamda bir sanayi altyapısının bulunduğunu dile getiren Vali Gül, kentin müteşebbis ruha sahip insan sermayesi ile sağlık alanında kullanılan malzemeleri üretebilecek kapasiteye sahip olduğunu söyledi.

Gaziantep Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen toplantıya Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür, Sanko Üniversitesi Rektörü Güner Dağlı, İl Sağlık Müdürü Serdar Sarıfakı ile kamu ve özel hastane yöneticileri katıldı.

İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz tarafından yapılan sunumla başlayan toplantıda salondakilere hitap eden Vali Gül,  düzenlenen toplantı ile medikal ürünlerde millileşme için yol haritasının belirleneceğini kaydetti.

Gaziantep’in çok yakın zamanda bölgenin cazibe merkezi haline geleceğini aktaran Vali Gül, “Gaziantep’te 11’i kamu, 19 tane özel olmak üzere toplamda 30 hastanemiz var. 1875 yatak kapasitesinde Şehir Hastanesi yapılıyor. Gaziantep gerek nüfusu gerekse etrafındaki şehirlerle gerekse de hem Suriye hem Irak olmak üzere Ortadoğu’ya yakınlığı ile sağlık anlamında ileride bu bölge durulduğunda bir çekim merkezi haline gelecek” dedi.

Çoğu medikal malzemenin ithal olduğunu vurgulayan Vali Gül, “Birinci önceliğimiz sağlıkta kullandığımız ve ithal ettiğimiz ürünleri Gaziantep’te üretmek. Medikal anlamda çoğu malzeme yurt dışından bazıları ise Gaziantep dışından üretiliyor.  Bu toplantılarla gelmek istediğimiz nokta Türkiye’de sağlık malzemelerinden hangileri yurt dışından geliyor, bunlar Gaziantep’te üretilebilir mi, yine Türkiye’de üretilip Gaziantep’te üretilebilecekler de var mı, bundan da önemlisi üretime geçilip dünyaya pazarlanabilir mi? Bunları anlayabilmemiz için siz paydaşların görüşleri bizler için önem arz ediyor” ifadelerini kullandı.

Toplantının amacına ulaştığında hem Gaziantep hem Türkiye için güzel gelişmelere yol açacağının altını çizen Vali Gül, yol haritası belirlendikten sonra tasarım ve üretim boyutunda diğer paydaşlarla da bir araya gelineceğini söyledi.

Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep’in üreten bir sanayi şehri olduğunu belirterek “GSO olarak hem sanayinin yönlendirilmesine yönelik hem de sanayicilerimizin sorunlarına yönelik çalışmalar yapıyoruz. Sayın Valimizin bize yönelttiği bu konuyu İpekyolu Kalkınma Ajansımız ile birlikte yeni bir proje ile hayata geçirmeye çalışacağız. Gaziantep’te var olan bir sektörü daha da geliştirmek amacıyla sizlerin değerli fikirlerini dinleyerek bu konuda çalışmalarda bulunacağız. Sağlıktaki tıbbi cihazları biz üretebiliriz. Gaziantep olarak bu potansiyelimiz var. Sizlerden gelecek taleplere göre yol haritamızı belirleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Üniversite rektörleri ise üniversite boyutunda her türlü desteğe hazır olduklarını ifade ettiler.

Görüş alışverişinde bulunulan toplantı soru ve cevap bölümü ile sona erdi.