Tüm kurumlar ile eşgüdümle gerçekleştirilen denetimlerde 7 bin kişi görev alırken, denetimlerde maske, mesafe ve temizlik kuralları başta olmak üzere birçok konuda rehberlik faaliyetinde bulunuluyor.

Gaziantep’te gerçekleştirilen denetimlere katılan Vali Davut Gül, rehavete kapılarak tedbiri elden bırakmanın bugüne kadarki tüm kazanımları kaybettirebileceğini söyledi. 

Organize sanayi bölgesinde ekipler tarafından yürütülen denetim faaliyetlerini yerinde inceleyen Vali Gül, servis araçlarındaki yolcuları ve servis şoförlerine tedbirlerin elden bırakılmaması noktasında uyarılarda bulunarak maske, mesefa ve temizlik kurallarını hatırlattı. 

Kontrollü Normalleşme Dönemi ile İçişleri Bakanlığı tarafından Dinamik Denetim Modeli’nin uygulanma kararı alındığını dile getiren Vali Gül, 'İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun talimatıyla Türkiye genelinde denetimler başladı. Dinamik denetim modeli ile şu anda Gaziantep'te 7 bin kişi denetim yapıyor. Bizler de kaymakamlarımızla, belediye başkanlarımızla, oda başkanlarımızla, kamu kurum ve kuruluşlarının personelleri ile denetimleri gerçekleştiriyoruz. İsteğimiz bu sürecin sürdürülebilir olması. Gaziantep sarı kategoride bunun maviye düşmesini istiyoruz. Tedbirleri elden bırakır rehavete kapılırsak kazanımlarımızı kaybederiz. Onun için bunu her bir vatandaşımıza tek tek anlatacağız. ' diye konuştu.

OSB sonrası Adil Ünler Bulvarında faaliyet gösteren esnafı da ziyaret eden Gül, burada Kontrollü Normalleşme kapsamında esnafın aldığı tedbirleri yerinde inceledi. 

ESNAFIN KURALLARA UYMASI MEMNUNİYET VERİCİ

Kontrollü Normalleşme sürecinde rehberlik ve denetim çalışmalarının daha da arttırılacağını belirten Vali Gül,  Gaziantep’te vatandaşların ve özellikle esnafın kurallara uyduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Gaziantep’te yeme içme mekânları çok fazla. İşletmelere baktığımızda gerek oturma alanları arasındaki mesafe gerek yüzde  %50 kapasite kuralına uyum noktasındaki hassasiyetlerini sürdürdüklerini görüyoruz. Haftanın her günü denetimlerimiz devam edecek. Bu süreçte belediyelerimizin, odalarımızın kamu kurum ve kuruluşlarımızın gayretleri kadar esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın da gayreti çok önemli. Kurallara uyarsak bu çektiğimiz sıkıntıları kolay atlarız.  Kurallara uymazsak hepimiz yine sıkıntı çekeceğiz. Memnuniyetle gördük ki esnafımızı bu bilinçte ve her türlü tedbirini almış. Biz daha çok düzenleyici işlem yapıyoruz”

Kontrollü Normalleşme Döneminde Dinamik Denetim Modeli kapsamında Gaziantep’te haftanın her günü rehberlik ve denetim faaliyetleri gerçekleştirilecek ve kurallara uymayanlar noktasında gerekli cezai işlemler uygulanmaya devam edecek.