Hükümet işveren, taşeron işçi, emekli ve istihdam konusunda milyonlarca vatandaşa bayram müjdesi verdi. Referandum sonrası hükümetin vermiş olduğu sözler için ilgili bakanlıklar 180 günlük somut eylem planlarını açıkladı.  Somut eylem planları kapsamında milyonların yüzünü güldürecek müjdeli gelişmeleri AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, gazetemize değerlendirdi.

2023 HEDEFLERİ İÇİN SOMUT ADIM ATILDI

Türkiye’nin 2023 hedefleri kapsamındaki ekonomik gelişmelere somut adım atıldığını söyleyen AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, “Hükümetimiz ülkemiz için hem yatırım hem yatırımın önünü açacak hem de sosyal gelişmelerin önünü açacak hamlelere imza atmaya devam ediyor. En son açıklanan paket ekonomik kalkınma paketiydi. Daha sonra bu kalkınmanın diğer kolları hayata geçirilmek için harekete geçildi. Bu gelişmeler toplumsal bir beklentiydi. Türkiye 2017 yılının ilk çeyreğinde yüzde 5 büyüdü. Bu büyüme ile Çin ve Hindistan’dan sonra dünyada büyüme rakamlarında üçüncü sıraya yerleştik. Bu büyümenin de devam etmesini istiyoruz. 2023 hedeflerimiz için de almış olduğumuz bu kararları uygulamaya geçirdik” ifadelerine yer verdi.

720 BİN TAŞERON ÇALIŞANA KADRO

Taşeron çalışanlarla ilgili somut bir adım atılarak 720 bin taşeron çalışana kadro verileceğini müjdeleyen Erdoğan, “Bu kalkınma hamlesinde 720 bin taşeron çalışanımız için kadro getirilecek. Taşeron işçilerimiz için daha önce gelen talep üzerine Başbakanımız tarafından bir açıklama yapılmıştı. Uzun süredir Sosyal Güvenlik Bakanlığımızla bu konu üzerine çalışma yürütülüyordu. Atacağımız son adımla birlikte taşeron çalışanlarımızla ilgili somut bir adım da atılmış olacak” dedi.

İSTİHDAM EDİLMEYEN ENGELLİ VATANDAŞLAR İÇİN DENETİM BAŞLATILACAK

Engelli ve mahkûmiyeti sona eren vatandaşlar için çıkarılan kanunlara yeteri kadar uyulmadığını ve bu kapsamda sıkı denetimlerin başlatılarak engelli ve mahkûmiyeti sona eren vatandaşlar için de istihdam kapısı oluşturulacağını aktaran Erdoğan, “25 işçinin çalıştığı yerlerde bir engelli işçimizin, 50 çalışanın olduğu yerlerde ise iki engelli çalışanımızın istihdam edilmesi zorunlu haldeydi. Bunun yanında mahkûmiyeti sona eren insanların da istihdamı söz konusuydu. Fakat bu kararın çok da uygulanmadığı görüldü. Engelli ve cezaevinden çıkmış vatandaşların istihdama katılması için önemli bir yaptırım kararı aldık” ifadelerinde bulundu.

1 MİLYON GENCE İSTİHDAM KAPISI

1 milyon gencin istihdamını içeren uygulama için de ilgili bakanlıktan onay beklendiğini dile getiren Erdoğan, “İstihdamla ilgili hükümetimiz gerek teşvikler gerekse önemli destekler veriyor. Bunların bir kısmı KOSGEB bir kısmı da İŞKUR marifeti ile sağlanıyor. Verilecek olan bu desteklerle hem işe girme imkanı, hem yeni işyeri kurma imkanı hem de işyerlerini verilen desteklerle büyütme olanağı sağlanmış olacak. 1 milyon gence istihdam kapısını açacak eylem planı ile ilgili çalışma bu ay tamamlanacak” diye konuştu.

ÇALIŞAN ANNELERE YARIM MESAİ SAĞLANACAK

Çocuk sahibi olan ve aynı zamanda çalışan annelerin desteklenmesi kapsamında da önemli bir kolaylık sunulduğunu söyleyen Erdoğan, “Çocuğu olan ve çalışan memur annelerimizle ilgili de önemli bir gelişme sağlanıyor. Bu kapsamda memur olan annelerin yarı zamanlı çalışmasına imkan sağlanacak. Hem aile hayatını sürdürebilme hem de çalışma hayatının devam edilebilmesi için hükümetimiz önemli bir karar aldı. Çalışan anneleri ilgilendiren karar da bu ay içinde bakanlar kuruluna sunularak hayata geçirilecek.

İŞDÜNYASI FON DESTEKLERİ İLE RAHATLADI

Yatırım dünyasının rahatlatılması kapsamında oluşturulan 250 milyar liralık yatırım fon tutarının şimdiye kadar 200 milyar lirasının kullanıldığını ve yeni fonlar için de önemli talepler alındığını aktaran Erdoğan, “Kredi Garanti Fonu ile 250 milyarlık büyük bir adım atıldı. Bu adımı attığımızda da birçok kamu iktisadi teşebbüsünün fonları da birleştirildi. Bu kapsamda 250 milyarlık bir fon oluşturuldu. Bu kapsamda şu ana kadar bu fonun 200 milyarı kullanıldı. Böylelikle iş hayatında, yatırım dünyasında önemli rahatlamalar sağlandı. Kredi kullanımında da önemli bir mesafe alındı. Şimdi daha da büyük talepler gelmeye başladı. Alınan bu karar KOBİ’lerin desteklenmesini içeren bir karardır” açıklamalarında bulundu. AHMET ATMACA