İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, Gaziantep’te okulların tekli eğitim sistemine geçebilmesi için yeni okul arsalarına ihtiyaç duyulduğunu söyleyerek hayırseverlere çağrıda bulundu. Mete, “Yapılan eğitim yatırımlarının yanında hayırseverlere de büyük görev düşüyor. Gaziantep’te okul arsa sorunu çözülürse tekli eğitim sistemine geçilecek” dedi.

TEKLİ EĞİTİME TAM OLARAK GEÇEBİLMEK İÇİN YENİ OKUL ARSALARINA İHTİYACIMIZ VAR

Gaziantep’te tekli eğitime geçişin önündeki en önemli sorunun okul arsaları bulunamayışından kaynaklandığını söyleyerek hayırseverlere de okul arsası için çağrıda bulunan Mete, “Tekli eğitime geçiş ile ilgili arsa sorununun çözümü çok önemli. Özellikle ikili eğitimin yoğun olduğu bölgelerdeki okul arsalarının temini için çalışmalar yürütüyoruz. Geçmişten bugüne bakıldığında birçok işlerin başarıldığını görüyoruz bu anlamda. Bu irade, bu destek ve hayırseverlerimizin de katkısı ile öncelikle arsa temini ve buna uygun yatırımlarında gelmesi sonucunda tekli eğitime Bakanlığımızın ön gördüğü süre içerisinde geçmeyi planlıyoruz” dedi.

HEDEFİMİZ TEKLİ EĞİTİME GEÇMEK

Tekli eğitime geçebilmek için yoğun bir gayret içinde çalışıldığını belirten Mete, “Biz ilimizde bu hedefi gerçekleştirmek için büyük bir gayret içerisindeyiz. Bu konudaki çalışmalarımız aynı disiplin ve eş güdümle yürütülmektedir. Gerekli destek ve hayırseverlerin de okul arsası temini ile okul sayısı artırılarak tekli eğitim sistemine de geçiş sağlanacaktır” diye konuştu.

ÖĞRETMEN AÇIĞIMIZ GÜN GEÇTİKÇE KAPANIYOR

Gaziantep’e yeni eğitim öğretim döneminde yüzde 6’lık yeni öğretmen ataması gerçekleştirilebilirse şehrin öğretmen açığının kapatılacağını söyleyen Mete, “Bugün itibari ile Gaziantep’te görev yapan öğretmenlerin doluluk oranı Türkiye’nin herhangi bir şehrinden daha az değildir. Bu da yüzde altı civarında bir sözleşmeli öğretmen ataması ile sorunun çözülebileceğinin göstermektedir. İlimize son üç yılda 5 bin 500’ün üzerinde sözleşmeli öğretmen ataması yapıldı. Bu atamalar öğretmen açığımızın büyük bir kısmını karşılamış oldu. Kısa vadede yapılacak atamalarla da bu açığın gün geçtikçe kapanacağını düşünüyoruz” ifadelerinde bulundu.

ÖĞRENCİLERİMİZ BAŞARACAĞINA GÜVENSİN

Hafta sonu gerçekleştirilecek olan üniversiteye giriş sınavı için öğrencilere ve velilere çağrıda bulunan Mete, “Uzun ve azim dolu bir çalışma süreci ile hazırlandığınız Temel Yeterlilik Testi, Alan Yeterlilik Testi ve Yabancı Dil Testinde hepinize başarılar dilerim.  Unutmayınız ki hazırlık sürecine devam ettiğiniz bu sınav sizlerin hedeflerinize ulaşmak için attığınız ilk adımınız olacaktır. Bu adımı atarken her zaman olduğu gibi bugün de yarın da ailelerinizin, sevdiklerinizin ve eğitim camiası olarak bizlerin yanınızda olduğunu bilmenizi isterim.  Değerli öğrencilerimiz, sınav süreci boyunca kendinize her zamankinden daha fazla güvenin ve hedeflerinize ulaşacağınıza inanın. Büyük bir özveri ve gayretle sınava hazırlanan bütün öğrencilerimize başarılar diliyor, bu süreçte öğrencilerimize desteklerini esirgemeyen velilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” açıklamalarına yer verdi.

(AHMET ATMACA)